Μπέιζμπολ: Ο νεοσύλλεκτος Μουρακάμι των Τάιγκερς και ο άσος της Οριξ Γιαμαμότο ανακηρύχθηκαν MVPs

Ο pitcher των Hanshin Tigers Shoki Murakami και ο άσος των Orix Buffaloes Yoshinobu Yamamoto ανακηρύχθηκαν MVP του ιαπωνικού επαγγελματικού μπέιζμπολ την Τρίτη.

Ο Yamamoto έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Ichiro Suzuki που κερδίζει τρία συνεχόμενα βραβεία MVP, ενώ ο Murakami κέρδισε επίσης το βραβείο του CL Rookie of the Year. Ο πίτσερ της Orix, Shumpeita Yamashita, ανακηρύχθηκε καλύτερος ρούκι της CL.

Ο pitcher των Orix Buffaloes Yoshinobu Yamamoto (L) και ο pitcher των Hanshin Tigers Shoki Murakami ποζάρουν μετά την κατάκτηση του βραβείου MVP του ιαπωνικού επαγγελματικού μπέιζμπολ στο Τόκιο στις 28 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Yamamoto, 25 ετών, ηγήθηκε της PL σε νίκες, ποσοστό νικών, αποκρούσεις και ERA τις τρεις τελευταίες σεζόν. Ψηφίστηκε επίσης νικητής του βραβείου Sawamura ως ο πιο εντυπωσιακός αρχικός pitcher της Ιαπωνίας.

Έκανε 16-6 τη φετινή σεζόν, με χαμηλό ERA καριέρας 1,21 και 169 strikeouts σε 164 innings. Ο Μουρακάμι, επίσης 25 ετών, ηγήθηκε της AL με ERA 1,75 και έκανε 10-6.

Ο Γιαμαμότο έλαβε 259 ψήφους σε σύνολο 267 ψήφων για την πρώτη θέση από τα ανώτερα μέλη του ιαπωνικού τύπου του μπέιζμπολ. Κάθε ψήφος για την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη θέση αξίζει πέντε, τρεις και έναν πόντο αντίστοιχα.

Ο Yamamoto έρχεται να προστεθεί στον Suzuki και τον pitcher Hisashi Yamada ως ο τρίτος νικητής τριών διαδοχικών MVP. Ο Yamada έπαιξε για τους Hankyu Braves, τους οποίους ανέλαβε η Orix μετά τη σεζόν 1988, και για τους οποίους ο Suzuki κέρδισε και τα τρία MVP του από το 1994 έως το 1996.

Ο Γιαμαμότο αυτή τη στιγμή αναζητά συμβόλαιο με ομάδα του MLB μέσω του συστήματος αποσπάσεων.

Ο νεοσύλλεκτος Γιαμασίτα ήταν ο αρχηγός της Οριξ την ημέρα της πρεμιέρας και σημείωσε ρεκόρ 9-3 με ERA 1,61.