Μπέιζμπολ: Ο Νις και ο Αογιάγκι οδήγησαν τους Τάιγκερς στο πρώτο πρωτάθλημα Ιαπωνίας μετά από 38 χρόνια

Ο Sheldon Neuse χτύπησε έναν αστακό και σημείωσε τέσσερα ράνκινγκ, ενώ ο Koyo Aoyagi έπαιξε 4-2/3 innings χωρίς σκορ. Οι Hanshin Tigers κατέκτησαν το πρώτο τους πρωτάθλημα Ιαπωνίας από το 1985, κερδίζοντας 7-1 τους πρωταθλητές Orix Buffaloes στο 7ο παιχνίδι της Κυριακής.

Ο Neuse έσπασε μια ισοπαλία χωρίς σκορ με το δεύτερο home run του στη σειρά για τους πρωταθλητές της Central League, ένα three-run shot στο τέταρτο inning εναντίον του αριστερόχειρα Hiroya Miyagi στο Kyocera Dome Osaka της Orix.

Ο Sheldon Neuse των Hanshin Tigers χτυπάει ένα home run τριών ρανς στο τέταρτο inning εναντίον των Orix Buffaloes κατά τη διάρκεια του Game 7 της σειράς της Ιαπωνίας στο Kyocera Dome Osaka στην Οσάκα, στη δυτική Ιαπωνία, 5 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Neuse, του οποίου το homer στο Game 6 ήταν το μοναδικό run της Hanshin στην ήττα του Σαββάτου από τον άσο της Orix, Yoshinobu Yamamoto, σφυροκόπησε ένα 1-2 pitch στα αριστερά με ένα out.

Ο Αογιάγκι, ο οποίος είχε ταλαιπωρηθεί στις δύο τελευταίες εκκινήσεις του τον Σεπτέμβριο, μπέρδεψε εντελώς τους χτυπητές των Μπάφαλο, οι οποίοι σπάνια έκαναν καλές επαφές. Άφησε τέσσερα χτυπήματα και έναν περίπατο, ενώ έβγαλε τρία άουτ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Miyagi, νικητής του δεύτερου αγώνα και περσινός έβδομος, κράτησε τους Tigers στο σκορ μόνο μέχρι το τέλος του τρίτου αγώνα, χάρη σε σταθερά παιχνίδια του τρίτου baseman Yuma Mune, δύο φορές νικητή του Gold Glove.

Οι Τάιγκερς έδιωξαν τον Μιγιάγκι σε ένα πέμπτο ρινγκ με τρία ρανς, δύο από αυτά τα ρανς χρεώθηκαν στον αρχηγό της Ορίξ, ο οποίος επέτρεψε πέντε ρανς με πέντε χτυπήματα και ένα χτυπημένο κτύπημα σε 4-2/3 ρινγκ. Ο Neuse έφερε το τελευταίο από τα τρία διαδοχικά singles RBI της Hanshin.

Ο pitcher των Orix Buffaloes, Hiyoya Miyagi, αντιδρά αφού επέτρεψε ένα home run τριών ρανς στον Sheldon Neuse των Hanshin Tigers στο τέταρτο inning του Game 7 του Japan Series στο Kyocera Dome Osaka στην Οσάκα, στη δυτική Ιαπωνία, στις 5 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Μασάσι Ίτο, αρχικός pitcher της Χανσίν στο Game 3 και ηττημένος pitcher, δούλεψε τρία scoreless innings στην αναπλήρωση για να φέρει το shutout μέχρι το ένατο inning, όταν ο Γιούμα Τόνγκου το χάλασε με το τρίτο του home run στη σειρά από τον closer των Τίγρεων, Σουγκούρου Ιγουαζάκι.

Φέτος ήταν το πρώτο Japan Series μεταξύ ομάδων από την περιοχή Kansai στη δυτική Ιαπωνία από το 1964, όταν οι Nankai Hawks, οι σημερινοί SoftBank Hawks, νίκησαν τους Tigers με τέσσερα παιχνίδια έναντι τριών.

Οι Buffaloes κατέκτησαν τα τρία τελευταία πρωταθλήματα της Pacific League, αλλά δεν κατάφεραν να κερδίσουν το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το έκτο στην ιστορία της ομάδας.

Ο μάνατζερ των Hanshin Tigers, Akinobu Okada, πετάγεται στον αέρα μετά τη νίκη της ομάδας στο Game 7 του Japan Series εναντίον των Orix Buffaloes στο Kyocera Dome Osaka στην Οσάκα, στη δυτική Ιαπωνία, στις 5 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)