Μπέιζμπολ: Ο Οχτάνι και ο Γιαμαμότο στην ατζέντα της συνάντησης των CEO της MLB

Ο γενικός διευθυντής των New York Yankees, Brian Cashman, σηκώνει τον αντίχειρα μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων των γενικών διευθυντών του Major League Baseball στο Scottsdale της Αριζόνα, στις 9 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Οι Ιάπωνες ρίπτες στη Major League Baseball αυτό το χειμώνα προσέλκυσαν σημαντικό ενδιαφέρον από τα στελέχη που συγκεντρώθηκαν για τις φετινές συναντήσεις των γενικών διευθυντών, οι οποίες ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη.

Αυτά περιλάμβαναν την ελεύθερη μεταγραφή του σούπερ σταρ των Los Angeles Angels, Shohei Ohtani και την επικείμενη παραχώρηση του άσου των Orioles Buffaloes, Yoshinobu Yamamoto, σε μια αγορά που αναμένεται να είναι αγορά πωλητών για τους αρχικούς pitchers.

Ο Yamamoto, ένας 25χρονος δεξιός παίκτης με μήκος 178 εκατοστά, έχει κερδίσει τα τρία τελευταία βραβεία Sawamura ως ο πιο εντυπωσιακός αρχικός pitcher της Ιαπωνίας, έχοντας φέτος 16-6 με ERA 1,21 σε 164 innings.

Ο πρόεδρος των San Francisco Giants, Farhan Zaidi, μιλάει στους δημοσιογράφους στις συναντήσεις των γενικών διευθυντών του Major League Baseball στο Scottsdale της Αριζόνα, στις 8 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Έχει γίνει πολλή συζήτηση γύρω από το παιχνίδι σχετικά με τη σχετική σπανιότητα των πίτσερ που μπορούν να μπουν βαθιά στα παιχνίδια”, δήλωσε ο Farhan Zaidi, πρόεδρος των επιχειρήσεων μπέιζμπολ των San Francisco Giants. “Έτσι, όταν οι παίκτες είναι διαθέσιμοι για να σου δώσουν 150, 200 innings, υπάρχει πραγματική προστιθέμενη αξία σε αυτό.

Παρόλο που ο Ohtani δεν σκοπεύει να επιστρέψει στο λόφο μέχρι το 2025, αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον αγκώνα φέτος, η ζήτηση γι’ αυτόν θα πρέπει να παραμείνει υψηλή, δήλωσε ο γενικός διευθυντής των San Diego Padres, A.J. Preller.

“Αυτός (ο Οχτάνι) είναι ένα απίστευτο ταλέντο”, δήλωσε ο Πρέλερ. “Από μακριά, βλέποντάς τον, γνωρίζοντάς τον, ακούγοντάς τον να μιλάει για την εργασιακή του ηθική, για το ποιος είναι, για την προσοχή του στη λεπτομέρεια, πιστεύω ότι θα επιστρέψει (από την εγχείρηση στον αγκώνα) και θα κάνει πραγματικά ξεχωριστά πράγματα.

Ο Jerry Dipoto, πρόεδρος των επιχειρήσεων μπέιζμπολ των Seattle Mariners, δήλωσε ότι αναμένει ότι ο Yamamoto θα είναι επίσης περιζήτητος.

“Είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο”, δήλωσε ο Dipoto. “Έχει παίξει στα μεγαλύτερα στάδια διεθνώς και είχε μια σπουδαία καριέρα στην Ιαπωνία και κάποιος θα είναι πολύ τυχερός αν τον δει να έρχεται και να κάθεται στην κορυφή ή κοντά στην κορυφή του rotation του.