Μπέιζμπολ: Ο Οχτάνι συγκαταλέγεται για τρίτη συνεχόμενη φορά στην ομάδα All-Star και πετυχαίνει το 31ο γκολ του.

Ο αστέρας των Los Angeles Angels, Shohei Ohtani, επιλέχθηκε να παίξει και να χτυπήσει στο All-Star Game για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Το γιόρτασε πετυχαίνοντας το 31ο home run της καριέρας του στο MLB στη νίκη της ομάδας του με 5-2 επί των Arizona Diamondbacks.

Ο Οχτάνι τερμάτισε πέμπτος μεταξύ 13 παικτών της Αμερικανικής Λίγκας που επιλέχθηκαν από τους υπόλοιπους παίκτες του MLB για το All-Star Game στο Σιάτλ στις 11 Ιουλίου. Είχε ήδη κερδίσει τη θέση του ως αρχηγός, αφού έλαβε τις περισσότερες ψήφους των φιλάθλων μεταξύ των παικτών θέσης της Αμερικανικής Λίγκας που ανακοινώθηκαν στις 22 Ιουνίου.

Ο Shohei Ohtani των Los Angeles Angels χτυπάει ένα solo home run κατά τη διάρκεια του όγδοου inning ενός αγώνα μπέιζμπολ εναντίον των Arizona Diamondbacks στο Angel Stadium στο Anaheim της Καλιφόρνια στις 2 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Έχει επιλεγεί και ως DH και ως pitcher τα τελευταία δύο χρόνια, παίζοντας τον διπλό ρόλο το 2021 και παίζοντας μόνο ως batter το 2022. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Οχτάνι θα είναι ο μοναδικός Ιάπωνας παίκτης που θα λάβει μέρος στο All-Star Game.

“Είναι τιμή μου”, δήλωσε ο Οχτάνι, ο οποίος γίνεται 29 ετών την Τετάρτη, σε ανακοίνωση των Άγγελοι. “Και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να ευχαριστήσω αυτούς που με επέλεξαν.

Ο Ohtani είχε 7-3 με 3,02 ERA αυτή τη σεζόν, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην AL με 127 strikeouts.

Την Κυριακή, ο Ohtani έβγαλε δύο άουτ και πέταξε έξω στα αριστερά πριν σκοράρει το τελευταίο run του αγώνα στο όγδοο inning, χτυπώντας το πρώτο του home run του μήνα σε ένα Kyle Nelson 1-2 slider που ταξίδεψε περίπου 454 πόδια (138 μέτρα) στη δεξιά κερκίδα του Angel Stadium.

Ο Mike Trout πέτυχε ένα σόλο χτύπημα στο πρώτο ίνινγκ, και ένα τρίποντο homer από τον Mickey Moniak έδωσε στους Angels προβάδισμα 4-2 στο δεύτερο ίνινγκ πριν ο Ohtani τελειώσει το παιχνίδι για να τερματίσει ένα σερί τεσσάρων χτυπημάτων.

Ο Οχτάνι προηγείται στην κούρσα των home run στο MLB με τρεις πόντους διαφορά από τον πρώτο baseman των Atlanta Braves, Matt Olson, ο οποίος έχει 28.