Μπέιζμπολ: Ο προπονητής των Ντότζερς Ρόμπερτς αποκαλύπτει τη συνάντησή του με τον Οχτάνι

Ο μάνατζερ των Λος Άντζελες Ντότζερς, Ντέιβ Ρόμπερτς, αποκάλυψε την Τρίτη ότι συναντήθηκε με τον Σοχέι Οχτάνι και δήλωσε ότι η υπογραφή συμβολαίου με τον σούπερ σταρ free agent είναι η “πρώτη προτεραιότητα” του συλλόγου αυτή την offseason.

Ο Ρόμπερτς έκανε την αποκάλυψη απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις χειμερινές συναντήσεις της Major League Baseball στο Νάσβιλ.

Οι Ντότζερς θεωρούνταν οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για να υπογράψουν τον Οχτάνι, ο οποίος έμεινε ελεύθερος μετά την έκτη σεζόν του με τους Λος Άντζελες Άντζελες, αλλά ο σύλλογος της Εθνικής Λίγκας και άλλοι μνηστήρες έχουν κρατήσει μέχρι στιγμής κρυφή την επιδίωξή τους για τον αμφίδρομο παίκτη.

Ο μάνατζερ των Los Angeles Dodgers, Dave Roberts, παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στις 5 Δεκεμβρίου 2023 στο Nashville, Tennessee, στο πλαίσιο των MLB Winter Meetings. ( WeLoveSports)

Ο Ρόμπερτς δήλωσε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε “πριν από λίγες ημέρες” στο στάδιο των Ντότζερς στο Λος Άντζελες.

“Συναντηθήκαμε με τον Shohei, μιλήσαμε και νομίζω ότι πήγε καλά. Αλλά στο τέλος της ημέρας, είναι ο δικός του άνθρωπος και θα κάνει ό,τι είναι καλύτερο για αυτόν”, δήλωσε ο Ρόμπερτς.

Με το στρατόπεδο του Οχτάνι να επιδιώκει προφανώς να διατηρήσει μυστικότητα γύρω από το πού βρίσκεται κατά τη διάρκεια της περιόδου των ελεύθερων μεταγραφών, η απάντηση του Ρόμπερτς φάνηκε να αιφνιδιάζει τον γενικό διευθυντή των Ντότζερς Μπράντον Γκόμες.

Ο Gomes δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ήταν “έκπληκτος” από την ειλικρίνεια του μάνατζέρ του και δεν επιβεβαίωσε ότι είχαν γίνει συζητήσεις με τον Ohtani.

Ο Ρόμπερτς δήλωσε ότι η συνάντηση δεν ήταν για να παρουσιάσει τον Οχτάνι στους Ντότζερς, αλλά μάλλον για να εξοικειωθεί με τον 29χρονο, ο οποίος κέρδισε φέτος το δεύτερο βραβείο MVP της Αμερικανικής Λίγκας.

“Νομίζω ότι έχει μια πολύ καλή ιδέα για τους Dodgers, για το τι είμαστε, για την ίδια την πόλη. Και έτσι για μένα ήταν χαρά μου να περάσω λίγο χρόνο μαζί του”, δήλωσε ο Ρόμπερτς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, ο Οχτάνι συναντήθηκε επίσης με τους San Francisco Giants και τους Toronto Blue Jays, αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν επιβεβαίωσε αυτές τις συναντήσεις.