Μπέιζμπολ: Ο πρωτοπόρος Κάρτερ Στιούαρτ κατακτά την πρώτη του νίκη στην Ιαπωνία

Ο Κάρτερ Στιούαρτ Τζούνιορ, ο πρώτος Αμερικανός ερασιτέχνης υψηλού προφίλ που γύρισε την πλάτη στο MLB και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Ιαπωνία, πήρε την Τετάρτη την πρώτη του νίκη στην κορυφαία κατηγορία του επαγγελματικού μπέιζμπολ της Νιππόν, καθώς οι SoftBank Hawks κέρδισαν με 7-1 τους Orix Buffaloes.

Στο Kyocera Dome Osaka των Buffaloes, ο 23χρονος Stewart (1-2) επέτρεψε ένα μη δεδουλευμένο run με έξι χτυπήματα και ένα walk σε έξι innings, ενώ έβγαλε έξι strike out, ένα βράδυ αφότου η SoftBank έβαλε τέλος σε ένα σερί ηττών 12 αγώνων.

Ο Carter Stewart Jr. ρίχνει για τους SoftBank Hawks κατά τη διάρκεια του αγώνα τους στο Pacific League εναντίον των Orix Buffaloes στο Kyocera Dome Osaka στις 26 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο δεξιός παίκτης ύψους 1,98 μ. υπέγραψε με τη SoftBank το 2019, αφού απέρριψε τους Atlanta Braves, οι οποίοι έκαναν τον Stewart την όγδοη επιλογή στο ερασιτεχνικό ντραφτ του MLB το 2018.

“Σήμερα ήταν μια συναρπαστική μέρα συνολικά”, δήλωσε ο Στιούαρτ. “Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα την πρώτη μου νίκη και χαίρομαι που καταφέραμε να τερματίσουμε αυτό το σερί ηττών.

“Ήμουν πολύ επιθετικός σήμερα. Από την πρώτη ρίψη, επιτέθηκα στους χτυπητές, προηγήθηκα των παικτών, γεγονός που μου επέτρεψε να πετύχω outs και να μην πετάξω πολλές μπάλες.

Τα γεράκια ανέκαμψαν από το έλλειμμα ενός ρανς απέναντι στον αριστερόχειρα της Orix Hiroya Miyagi (6-4) με τρία home runs. Ο Kenta Imamiya ισοφάρισε το παιχνίδι με ένα σόλο χτύπημα στην τέταρτη περίοδο, ο catcher Takuya Kai έκανε το 4-1 με ένα τρίποντο homer στην πέμπτη περίοδο και ο νέος Hawk Kensuke Kondo με το 13ο χτύπημα της σεζόν έκανε το 5-1 στην έκτη περίοδο.

“Είμαι πολύ ευγνώμων στους συμπαίκτες μου. Έκαναν σπουδαία δουλειά”, δήλωσε ο Στιούαρτ. “Θα πρέπει να καλέσω τον Κάι για δείπνο μετά από αυτό.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τη συντριβή εναντίον των δύο φορές πρωταθλητών της Pacific League με ένα single του Yuki Yanagita στο ένατο inning.

Αλλού, οι Nippon Ham Fighters έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί των 13 αγώνων τους με νίκη 3-2 επί των Rakuten Eagles, ενώ οι Seibu Lions νίκησαν 5-3 τους Lotte Marines.

Στο κεντρικό πρωτάθλημα, οι Chunichi Dragons νίκησαν με 7-1 τους DeNA BayStars. Οι πρωτοπόροι της κατηγορίας Hanshin Tigers κέρδισαν τους Yomiuri Giants με 8-5, ενώ οι πιο κοντινοί τους διώκτες Hiroshima Carp πέτυχαν την ένατη συνεχόμενη νίκη τους, κερδίζοντας τους Yakult Swallows με 5-3.