Μπέιζμπολ: Ο Σοχέι Οχτάνι ανακηρύχθηκε φιναλίστ για το δεύτερο βραβείο του παίκτη της χρονιάς στην AL

Ο αστέρας των Los Angeles Angels, Shohei Ohtani, ορίστηκε ένας από τους τρεις φιναλίστ για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της Αμερικανικής Λίγκας, όπως ανακοίνωσε η Major League Baseball.

Αν πάρει περισσότερες ψήφους από τον shortstop των Texas Rangers Corey Seager και τον second baseman των Rangers Marcus Semien, θα είναι το δεύτερο βραβείο MVP του Ohtani σε τρεις σεζόν. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 16 Νοεμβρίου.

Φωτογραφία αρχείου που δείχνει τον Shohei Ohtani των Los Angeles Angels να πετυχαίνει το 27ο home run της σεζόν στις 27 Ιουνίου 2023, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα εναντίον των Chicago White Sox στο Angel Stadium στο Anaheim της Καλιφόρνια ( WeLoveSports).

Ο Οχτάνι ηγήθηκε της Αμερικανικής Λίγκας με 44 home runs και είχε ρεκόρ 10-5 ως πίτσερ, καθιστώντας τον τον πρώτο παίκτη στην ιστορία της Major League που έχει δύο συνεχόμενες σεζόν με τουλάχιστον 10 νίκες και 10 home runs.

Η σεζόν του διακόπηκε τον Σεπτέμβριο λόγω τραυματισμών στον αγκώνα και στο πλάι. Ο Οχτάνι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για ρήξη συνδέσμου στον αγκώνα του στις 19 Σεπτεμβρίου.

Ο Corey Seager των Texas Rangers χτυπάει ένα solo home run κατά τη διάρκεια του πρώτου inning του Game 7 της σειράς πρωταθλήματος της American League εναντίον των Houston Astros στο Minute Maid Park στο Χιούστον, στις 23 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Seager σημείωσε 0,327, τον δεύτερο καλύτερο μέσο όρο στο πρωτάθλημα, με 33 home runs και 96 RBI, ενώ ο Semien πέτυχε 29 homers και σημείωσε 100 runs.

Οι τρεις φιναλίστ για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της National League είναι ο outfielder των Atlanta Braves Ronald Acuna Jr, ο outfielder των Los Angeles Dodgers Mookie Betts και ο πρώτος baseman των Dodgers Freddie Freeman.

Ο Ronald Acuna Jr. των Atlanta Braves κλέβει τη δεύτερη βάση κατά τη διάρκεια του 10ου inning ενός αγώνα μπέιζμπολ εναντίον των Chicago Cubs στο Truist Park στην Ατλάντα στις 27 Σεπτεμβρίου 2023. Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του MLB που σημείωσε 40 homers και 70 κλεμμένες βάσεις σε μία σεζόν ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Μεταξύ άλλων Ιαπώνων παικτών, ο pitcher των New York Mets, Kodai Senga, αναδείχθηκε φιναλίστ για το βραβείο NL Rookie of the Year, μαζί με τον outfielder των Arizona Diamondbacks, Corbin Carroll και τον outfielder των Dodgers, James Outman.

Ο Senga σημείωσε 12 νίκες και 7 ήττες, με ERA 2,98 σε 29 εκκινήσεις και 202 strikeouts σε 166-1/3 innings. Ο outfielder των Boston Red Sox, Masataka Yoshida, δεν αναδείχθηκε φιναλίστ για το βραβείο AL Rookie of the Year.