Μπέιζμπολ: Ο Σοχέι Οχτάνι κερδίζει το δεύτερο βραβείο του MVP της αμερικανικής λίγκας

Ο αστέρας του μπέιζμπολ Σοχέι Οχτάνι, ο πρώτος Ιάπωνας που κέρδισε τίτλο στο MLB με home run, έγινε ο πρώτος παίκτης του MLB που κερδίζει δύο βραβεία MVP σε ομόφωνη ψηφοφορία την Πέμπτη.

Ο 29χρονος Οχτάνι, που σήμερα είναι ελεύθερος πράκτορας, κέρδισε το δεύτερο βραβείο του MVP της Αμερικανικής Λίγκας, συγκεντρώνοντας και τις 30 ψήφους της πρώτης θέσης, παρά το τέλος της σεζόν με τραυματισμούς που τον περιόρισαν σε 135 παιχνίδια για τους Los Angeles Angels. Είχε επιλεγεί ομόφωνα το 2021 και δεύτερος το 2022.

Η φωτογραφία αρχείου δείχνει τον Shohei Ohtani των Los Angeles Angels να ρίχνει μια βολή καθ’ οδόν για ένα one-hit shutout κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα ενός doubleheader εναντίον των Detroit Tigers, 27 Ιουλίου 2023, στο Comerica Park στο Ντιτρόιτ ( WeLoveSports).

“Η ισορροπία μεταξύ ρίψης και χτυπήματος ήταν πολύ καλή αυτή τη σεζόν, γεγονός που μου επέτρεψε να φτάσω σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο”, δήλωσε ο Ohtani στο MLB Network. “Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να συνεχίσω να παίζω μέχρι το τέλος.

Μια συνδυασμένη φωτογραφία αρχείου δείχνει τις διαφορετικές εκφράσεις του προσώπου του αμυντικού Shohei Ohtani κατά τη διάρκεια της σεζόν 2023 με τους Los Angeles Angels. ( WeLoveSports)

Φέτος, ο Ohtani σημείωσε ρεκόρ καριέρας με μέσο όρο κτυπήματος 0,304, ποσοστό 0,412 on-base και μέσο όρο slugging 0,654, οδηγώντας την AL στις δύο τελευταίες κατηγορίες. Επίσης, σημείωσε 44 home runs.

Φωτογραφία αρχείου που δείχνει τον Shohei Ohtani των Los Angeles Angels να πετυχαίνει το 44ο home run της σεζόν στις 23 Αυγούστου 2023 στο Angel Stadium στο Anaheim της Καλιφόρνια ( WeLoveSports).