Μπέιζμπολ: Ο τέλειος Takahisa Hayakawa οδηγεί την Ιαπωνία σε νίκη επί της Αυστραλίας

Ο αριστερόχειρας Takahisa Hayakawa έβγαλε έξω επτά παίκτες σε πέντε τέλεια innings. Η Ιαπωνία ολοκλήρωσε τη στρογγυλή φάση του Ασιατικού Επαγγελματικού Πρωταθλήματος Μπέιζμπολ με νίκη 10-0 επί της Αυστραλίας το Σάββατο.

Η Ιαπωνία, που στερήθηκε τα περισσότερα από τα κορυφαία εθνικά της ταλέντα για το τουρνουά στο Tokyo Dome, θα παίξει είτε με την Ταϊβάν είτε με τη Νότια Κορέα στον τελικό της Κυριακής, έχοντας ολοκληρώσει το προτελευταίο παιχνίδι της σε οκτώ innings χάρη στον κανόνα του ελέους.

Η Χαγιακάβα ξεκίνησε με προβάδισμα 5-0 σε ένα παιχνίδι στο οποίο κάθε κτύπημα της Σαμουράι Ιαπωνίας έφτασε στη βάση.

“Ήταν ένα σπουδαίο γήπεδο”, δήλωσε ο νέος προπονητής της Ιαπωνίας Hirokazu Ibata, “Παίξαμε καλά σε όλο το τουρνουά και αυτό μας επέτρεψε να πάμε στον τελικό σε καλή κατάσταση.

“Ήθελα ένα παιχνίδι στο οποίο όλοι οι παίκτες πρώτης επιλογής θα έπαιρναν μια νίκη. Δεν το πετύχαμε αυτό σήμερα, αλλά είναι ένα καλό βήμα προς τα εμπρός για εμάς.

Ο Ιάπωνας Chusei Mannami (R) γλιστράει στην τρίτη βάση εναντίον της Αυστραλίας με ένα τρίποντο στο τρίτο inning του Ασιατικού Επαγγελματικού Πρωταθλήματος Μπέιζμπολ στο Tokyo Dome στις 18 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Kyota Fujiwara, ο οποίος έφτασε πέντε φορές στη βάση, σκόραρε δύο φορές και έβαλε δύο ρανς, ξεκίνησε το παιχνίδι με ένα single στο γήπεδο και σκόραρε με το no-out single του Kaito Kozono απέναντι στον 18χρονο δεξιόχειρα Jack Bushell.

Το single του Fujiwara στο έβδομο inning έδωσε στην Ιαπωνία ένα προβάδισμα επτά ράνκινγκ, καθώς οι γηπεδούχοι πλησίαζαν στο προβάδισμα των 10 ράνκινγκ που θα χρησιμοποιούσαν για να τελειώσουν πρόωρα το παιχνίδι.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να παίξω ρόλο στα μεγάλα ρανς – το πρώτο και τα άλλα δύο που βοήθησαν να παγώσει το παιχνίδι”, δήλωσε ο Fujiwara. “Δεν είχα την ευκαιρία να παίξω στα δύο πρώτα παιχνίδια, αλλά ήμουν έτοιμος.

“Η ποιότητα των μπαλών που χτύπησα δεν ήταν πολύ καλή, αλλά τα αποτελέσματα ήταν σημαντικά.