Μπέιζμπολ: Ο Τόρεϊ Λόβουλλο, προπονητής της ομάδας του World Series, είναι ενθουσιασμένος με τα διδάγματα που πήρε από την εμπειρία της Ιαπωνίας

Ο Torey Lovullo, ο οποίος προπονητής των Arizona Diamondbacks στο φετινό πρωτάθλημα της Major League Baseball, έπαιξε μόνο για λίγο στην Ιαπωνία, αλλά πιστεύει ότι η τελευταία χρονιά της καριέρας του που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, του άνοιξε τα μάτια για τις διαφορετικές δυνατότητες που έχει να προσφέρει το μπέιζμπολ.

Φέτος, ο Lovullo έφερε έναν προσκεκλημένο εκπαιδευτή από την Ιαπωνία, τον catcher Atsuya Furuta, συμπαίκτη του στην ομάδα του 2000 Hall of Fame Yakult Swallows του Τόκιο.

“Εξήγησα σε αυτόν τον παίκτη, ο οποίος ήταν σούπερ σταρ… και τον ρώτησα αν θα γινόμουν ποτέ μάνατζερ, αν θα συμμετείχε στην ομάδα μου με κάποιο τρόπο”, δήλωσε ο Lovullo στην εαρινή προετοιμασία.

Ο πρώην catcher των Yakult Swallows Atsuya Furuta (L) συναντιέται ξανά με τον πρώην συμπαίκτη του και νυν προπονητή των Arizona Diamondbacks Torey Lovullo πριν από το Game 3 του MLB World Series στο Chase Field στο Phoenix της Αριζόνα στις 30 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Lovullo δήλωσε στο WeLoveSports News σε συνέντευξη που παραχώρησε την άνοιξη του 2019 ότι παρόλο που ένας τραυματισμός στην πλάτη τον κράτησε εκτός από περισσότερα από 29 παιχνίδια, ο χρόνος του με την ομάδα ήταν ξεχωριστός.

“Τα μαθήματα που πήρα είναι ότι οι κουραστικές συνήθειες εργασίας αποδίδουν”, δήλωσε ο Lovullo. “Οι παίκτες τους κάνουν προπόνηση στο γήπεδο. Προπονούνται πολύ και είναι πολύ καλοί. Έτσι η τέλεια προπόνηση οδηγεί σε τέλεια παιχνίδια. Έφερα αυτή τη νοοτροπία εδώ.

“Και έφερα στις Ηνωμένες Πολιτείες τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού μέσα στο παιχνίδι, πώς να ολοκληρώνεις τις βλάβες, πώς να κάνεις τα πράγματα λίγο διαφορετικά, πιο αποτελεσματικά.

Ο αναπληρωματικός παίκτης των Orix Buffaloes Yoshihisa Hirano, ο οποίος κατέγραψε ένα save στο Game 3 της Japan Series την Τρίτη, έπαιξε δύο σεζόν για τον Lovullo με τους Diamondbacks.

Όπως και ο Lovullo, ο σημερινός μάνατζερ του Hirano στην Orix, Satoshi Nakajima, έχει εκτεταμένη γνώση του επαγγελματικού μπέιζμπολ όπως το βλέπει μέσα από τα μάτια μιας άλλης χώρας, αφού μετά τη συνταξιοδότησή του υπηρέτησε ως εκπαιδευτής σε μικρές κατηγορίες με τους San Diego Padres.

“Αυτοί οι δύο μάνατζερ μοιάζουν πραγματικά πολύ”, δήλωσε ο Hirano την Κυριακή στο Kyocera Dome στην Οσάκα.

“Ο μάνατζερ Lovullo με εξέπληξε πραγματικά, γιατί δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπήρχαν μάνατζερ σαν κι αυτόν στην Αμερική”, δήλωσε ο Hirano. “Του είμαι πραγματικά υπόχρεος.