Μπέιζμπολ: Ο Shohei Ohtani αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της AL στα Players Choice Awards

Ο Shohei Ohtani ψηφίστηκε από τους συναδέλφους του ως ο καλύτερος παίκτης της Αμερικανικής Λίγκας για δεύτερη φορά στα φετινά Players Choice Awards, τα οποία ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.

Ο αμφίδρομος σούπερ σταρ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος μετά την έκτη σεζόν του με τους Los Angeles Angels, είχε κερδίσει ξανά το βραβείο το 2021, όταν και αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς.

Ο αμφίδρομος παίκτης των Los Angeles Angels Shohei Ohtani χαμογελά πριν από έναν αγώνα μπέιζμπολ εναντίον των Texas Rangers στο Globe Life Field στο Arlington του Τέξας στις 12 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο δεξιός παίκτης των Atlanta Braves, Ronald Acuna Jr. αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς για τη φετινή σεζόν, καθώς και εξαιρετικός παίκτης της National League.

“Ως παίκτης, έχει ιδιαίτερη σημασία να επιλέγεσαι από τους συναδέλφους σου – όχι μόνο από τους συμπαίκτες σου αλλά και από τους αντιπάλους σου”, δήλωσε ο Ohtani σε βίντεο που κυκλοφόρησε από την Ένωση Παικτών του Major League Baseball.

“Όταν σε αναγνωρίζουν ως τον πιο εξαιρετικό παίκτη του πρωταθλήματος, είναι κάτι πολύ ξεχωριστό και είναι μεγάλη τιμή για μένα. Θα το χρησιμοποιήσω ως κίνητρο για να προσπαθήσω να βελτιωθώ στο μέλλον.

Ο Οχτάνι φέτος έγινε ο πρώτος Ιάπωνας παίκτης που ηγείται σε αμερικανικό πρωτάθλημα με 44 home runs, ενώ έκανε 10-5 στο γήπεδο με 3,14 ERA.

Ολοκλήρωσε τη σεζόν στη λίστα τραυματιών, αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον δεξιό αγκώνα του, η οποία αναμένεται να τον κρατήσει εκτός γηπέδων το 2024.

Ο 29χρονος είναι επίσης υποψήφιος για το βραβείο Silver Slugger της Αμερικανικής Λίγκας ως designated hitter και είναι το φαβορί για να ανακηρυχθεί MVP της Αμερικανικής Λίγκας όταν ο νικητής ανακοινωθεί στις 16 Νοεμβρίου.