Μπέιζμπολ: Σότα Μορισίτα: οι Τάιγκερς παίρνουν το προβάδισμα και προηγούνται με 3-2 στη σειρά της Ιαπωνίας

Το τρίπλεπτο του ρούκι Σότα Μορισίτα ήταν το κλειδί για ένα ράλι έξι ράνκινγκ στο όγδοο inning. Οι Hanshin Tigers νίκησαν με 6-2 τους Orix Buffaloes στο Game 5 και πήραν το προβάδισμα στη σειρά της Ιαπωνίας, με τρία παιχνίδια έναντι δύο.

Με μία ακόμη νίκη, οι πρωταθλητές της Central League Tigers θα κατακτήσουν τον πρώτο τους τίτλο στο Japan Series από το 1985 και μόλις το δεύτερο επαγγελματικό πρωτάθλημα μπέιζμπολ στη μακρά ιστορία τους.

Ο Morishita μετέτρεψε το 2-1 σε 3-2 με ένα τρίπλ στο αριστερό κέντρο από τον αναπληρωματικό Yuki Udagawa, και ο Yusuke Oyama ακολούθησε με ένα RBI single στο Koshien Stadium.

Ο Shota Morishita των Hanshin Tigers πετυχαίνει ένα two-run triple στο όγδοο inning εναντίον των Orix Buffaloes στο Game 5 του Japan Series στο Koshien Stadium κοντά στην Οσάκα στις 2 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Οι παίκτες των Hanshin Tigers πανηγυρίζουν καθώς ο Shota Morishita (1) μετατρέπει το 2-1 σε προβάδισμα 3-2 με ένα τρίπλ στο όγδοο ενινγκ εναντίον των Orix Buffaloes στο παιχνίδι πέντε της Japan Series στο Koshien Stadium κοντά στην Οσάκα στις 2 Νοεμβρίου 2023.

“Έκανα ένα λάθος για να σκοράρω ένα run πριν από το ράλι μας στο όγδοοinning”, δήλωσε ο Morishita. “Οι συμπαίκτες μου ήρθαν για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μένα, οπότε ήθελα να τους βάλω στο παιχνίδι ό,τι κι αν συνέβαινε.

Ο Udagawa, μέλος της νικηφόρας ιαπωνικής ομάδας του 2023 World Baseball Classic, έριχνε για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι. Στις τρεις τελευταίες εμφανίσεις του, έχει βγάλει έξι άουτ από τους 12 παίκτες που αντιμετώπισε και επέτρεψε μόλις ένα χτύπημα.

Στη συνέχεια, ο Seishiro Sakamoto σημείωσε δύο ρανς με ένα τρίπλεπτο.

“Ήταν το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς στο Koshien μας”, δήλωσε ο προπονητής της Hanshin, Akinobu Okada, σε συνέντευξη μετά τον αγώνα στο γήπεδο. “Δεν μπορούσαμε να πετύχουμε τίποτα για επτά innings, αλλά στο τελευταίο λεπτό, ήταν σαν όλα όσα είχαμε πετύχει αυτή τη σεζόν να ενώθηκαν και να μαζευτήκαμε. Ήταν μια ομαδική προσπάθεια.

Ο Marwin Gonzalez των Orix Buffaloes χτυπάει έναν αστακό στο τέταρτο inning εναντίον των Hanshin Tigers στο Game 5 του Japan Series στο Koshien Stadium κοντά στην Οσάκα στις 2 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ερωτηθείς για το τρίπλ του Morishita, ο Okada είπε: “Ήταν τρομερός σήμερα, αλλά στο τέλος, όταν όλοι έλεγαν “Πάρ’ το στη μέση, πάρ’ το στη μέση” και στο τελευταίο του παιχνίδι, το πήρε στα μέτρα του όπως πρέπει να κάνει ένας τρίτος παίκτης”.

Ο δεύτερος baseman Marwin Gonzalez πέτυχε ένα solo home run στο τέταρτο inning, και ένα λάθος του Morishita στο δεξί μέρος επέκτεινε το προβάδισμα των Buffaloes σε 2-0 στο έβδομο.

Μια συνδυαστική φωτογραφία δείχνει τον δεύτερο baseman των Hanshin Tigers Takumu Nakano (L) να χάνει μια μπάλα στο έδαφος στο έβδομο inning, πριν ο δεξιός γηπεδούχος Shota Morishita (R) πάρει την μπάλα, τα λάθη που επέτρεψαν στους Orix Buffaloes να σκοράρουν ένα run στο Game 5 του Japan Series στο Koshien Stadium στο Hyogo Prefecture κοντά στην Οσάκα στις 2 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Οι πρωταθλητές της Pacific League φάνηκε να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, αφού ο αριστερόχειρας Daiki Tajima έριξε επτά shutout innings.

Το πρώτο Japan Series μεταξύ ομάδων από τη δυτική περιοχή Kansai από το 1964 θα επιστρέψει στο Kyocera Dome Osaka το Σάββατο για το Game 6.