Μπέιζμπολ: Τίγρεις και Μουρακάμι συντρίβουν τον Γιαμαμότο στην πρεμιέρα της Ιαπωνικής σειράς

Ο πρωτάρης των Hanshin Tigers, Shoki Murakami, υπερίσχυσε του άσου των Orix Buffaloes, Yoshinobu Yamamoto, και οδήγησε τους πρωταθλητές της Central League σε νίκη με 8-0 στο πρώτο παιχνίδι της Japan Series το Σάββατο.

Ο Murakami επέτρεψε μόλις δύο χτυπήματα σε επτά innings στο Kyocera Dome της Οσάκα, όπου θα διεξαχθεί το δεύτερο παιχνίδι την Κυριακή, πριν η σειρά μεταφερθεί στο Koshien Stadium στο Hanshin, στο γειτονικό νομό Hyogo, για τα επόμενα τρία παιχνίδια της best-of seven σειράς.

Ο pitcher των Orix Buffaloes, Yoshinobu Yamamoto, αφήνει ένα two-run triple στον Koji Chikamoto, leadoff man των Hanshin Tigers, στο πέμπτο inning του πρώτου αγώνα της Japan Series στο Kyocera Dome στην Οσάκα στις 28 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Ένιωσα πολύ νευρικός. Κατάφερα να το μετατρέψω σε πλεονέκτημα”, δήλωσε ο Μουρακάμι. “Από την αρχή, επικεντρώθηκα στο να διατηρήσω έναν καλό ρυθμό. Όταν προηγηθήκαμε, ήταν πιο εύκολο για μένα να συγκεντρωθώ στον ρυθμό μου.

Ο Γιαμαμότο, ο οποίος ηγήθηκε της Pacific League σε ERA, νίκες, strikeouts και ποσοστό νίκης τα τελευταία τρία χρόνια και θα μπορούσε να παίξει τα τελευταία του παιχνίδια για τους πρωταθλητές της PL, αν διοριστεί στην MLB φέτος, είχε αποκλείσει τους Tigers στο παιχνίδι μεταξύ των ομάδων με τον Μουρακάμι, αλλά δεν μπόρεσε να επαναλάβει το κατόρθωμα.

Ο αρχηγός των Τίγρεων Ακινόμπου Οκάντα δήλωσε ότι για την επιθετική έκρηξη δεν έφταιγε η ομάδα αλλά μεμονωμένα άτομα.

“Μας έκλεισε στη διασυλλογική περίοδο και φυσικά παρακολουθήσαμε βίντεο, αλλά ήταν θέμα του καθενός ξεχωριστά να κάνει το δικό του πράγμα για να χτυπήσει.

Ο Koji Chikamoto και ο Takumu Nakano, οι οποίοι καταλαμβάνουν την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα στην ομάδα της Hanshin, κατάφεραν ο καθένας από τρία ασφαλή χτυπήματα και δύο πόντους υποστήριξης.

Ο Teruaki Sato των Tigers έσπασε τον πάγο στο πέμπτο inning. Ξεκίνησε με single, έκλεψε τη δεύτερη θέση, πήρε την τρίτη θέση με fly out και σκόραρε με single του Ryo Watanabe.

Ο Watanabe και ο Seiya Kinami, ο οποίος ακολούθησε με single, σκόραραν με ένα three-bagger του Chikamoto, του κορυφαίου της CL σε τριπλέτες, ο οποίος γύρισε σπίτι του με single του Nakano.

Ο κορυφαίος παίκτης της CL σε ποσοστό on-base, Yusuke Oyama, έδωσε το έναυσμα για ένα τρίποντο στο έκτο inning με ένα walk. Οι Tigers έδιωξαν τον Yamamoto, ο οποίος επέτρεψε επτά runs σε 5-2/3 innings με 10 hits και ένα walk, ενώ έκανε επτά strike out.

Ο Shoki Murakami των Hanshin Tigers ρίχνει εναντίον των Orix Buffaloes κατά τη διάρκεια του Game 1 του Japan Series στο Kyocera Dome Osaka στις 28 Οκτωβρίου 2023.

Οι δύο αρχικοί pitchers αντιμετώπισαν το ελάχιστο αριθμό εννέα παικτών για τρία innings πριν ένα infield single και ένα λάθος αναγκάσουν τον Yamamoto να βγει από το πρόβλημα στο τέταρτο.

Ο Μουρακάμι δεν επέτρεψε σε κανέναν δρομέα μέχρι να αποκτήσει προβάδισμα τεσσάρων ρανς. Το διπλό του Tomoya Mori στο πέμπτο inning ήταν το πρώτο χτύπημα των Buffalos απέναντι στον δεξιόχειρα.

Ο Μουρακάμι κέρδισε επίσης ένα επικό παιχνίδι με τον Marwin Gonzalez, ο οποίος επέτρεψε στον Orix να σκοράρει δύο φορές. Στο έβδομο inning, συνέχισε από εκεί που σταμάτησε με ένα εύκολο inning τριών ρανς.

“Ήταν μια δύσκολη στιγμή. Παραλίγο να με σκοτώσει. Κρατήθηκε τόσο καλά. Αλλά με τέσσερις πόντους, επικεντρώθηκα στο να μην χάσω το προβάδισμα”, δήλωσε ο Μουρακάμι.

Οι Hanshin Tigers (L) και οι Orix Buffaloes παρατάσσονται πριν από τον πρώτο αγώνα του Japan Series στο Kyocera Dome Osaka στις 28 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)