Μπέιζμπολ: Τιμήθηκαν ο Οχτάνι, το αφεντικό των Τάιγκερς Οκάντα και ο αρχηγός της Ιαπωνίας Κουριγιάμα

Ο σούπερ σταρ Σοχέι Οχτάνι, ο μάνατζερ της Ιαπωνίας που κέρδισε τη σειρά Akinobu Okada και ο αρχηγός του World Baseball Classic Hideki Kuriyama τιμήθηκαν από την επιτροπή επιλογής του βραβείου Matsutaro Shoriki την Τρίτη.

Ο Okada, ο οποίος οδήγησε τους δημοφιλείς Hanshin Tigers στο δεύτερο πρωτάθλημα Ιαπωνίας και τον πρώτο τίτλο του συλλόγου από το 1985, έλαβε το βραβείο Shoriki για τη μεγαλύτερη συνεισφορά της χρονιάς στο επαγγελματικό μπέιζμπολ, ενώ οι Ohtani και Kuriyama έλαβαν ειδικά βραβεία.

Το βραβείο Shoriki πήρε το όνομά του από τον άνθρωπο που ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από τη δημιουργία του πρώτου επαγγελματικού πρωταθλήματος μπέιζμπολ της Ιαπωνίας και τα τελευταία χρόνια απονέμεται κυρίως στον μάνατζερ που κέρδισε το πρωτάθλημα Ιαπωνίας.

Ο Kuriyama, ο οποίος κέρδισε το βραβείο Shoriki το 2016 ως μάνατζερ των πρωταθλητών του Japan Series Nippon Ham Fighters, έγινε ο πρώτος μάνατζερ του WBC Japan Championship που δεν κέρδισε το κορυφαίο βραβείο.

Στη συνδυαστική φωτογραφία απεικονίζονται (από αριστερά προς τα δεξιά) ο μάνατζερ των Hanshin Tigers Akinobu Okada ( WeLoveSports), ο Hideki Kuriyama ( WeLoveSports) και ο Shohei Ohtani (Getty/ WeLoveSports).

Συγκρότησε μια ομάδα με παίκτες του Major League Baseball, όπως οι Ohtani, Yu Darvish, Masataka Yoshida και Lars Nootbaar, οδηγώντας τους στον πρώτο τίτλο του ιαπωνικού πρωταθλήματος από το 2009.

“Είναι μεγάλη τιμή και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος”, δήλωσε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εθνική ομάδα.

“Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν μπορούσαμε να αγγίξουμε τις καρδιές τόσων πολλών ανθρώπων, αφού οι παίκτες της MLB, συμπεριλαμβανομένων των Darvish και Masataka, και ο επίτιμος σύντροφός μου Shohei, έδωσαν τα πάντα από τον εαυτό τους παρά το πολυάσχολο πρόγραμμά τους.

Ήταν το δεύτερο βραβείο για τον Οχτάνι, τον MVP του WBC και τον κορυφαίο παίκτη του Αμερικανικού πρωταθλήματος σε home run το 2023.

“Είναι μια αναγνώριση των αποτελεσμάτων μου αυτή τη σεζόν και του πρωταθλήματος WBC και είναι τιμή μου να κερδίζω”, δήλωσε ο Ohtani σε δήλωσή του.

“Είμαι χαρούμενος που παραλαμβάνω αυτό το βραβείο με τον μάνατζερ Kuriyama, ο οποίος ήταν μαζί μου (κατά τη διάρκεια των χρόνων μου) στη Nippon Ham και επίσης στην εθνική ομάδα.

Ο Κότζι Γιαμαμότο, ο οποίος προήδρευσε της επιτροπής επιλογής που αποτελείται από πρώην παίκτες, δήλωσε: “Ο μάνατζερ (Οκάδα) έχει σχολαστική φύση ως πρώην παίκτης εξωτερικών χώρων”.

Εκτός από τα κατορθώματά του στο WBC, ο Ohtani κέρδισε 10 παιχνίδια ως pitcher φέτος για τους Los Angeles Angels, ενώ πέτυχε 44 home runs στο πρωτάθλημα.

Ο Okada θα λάβει 5 εκατομμύρια γιεν (33.000 δολάρια) σε χρηματικό έπαθλο, ενώ οι Kurihara και Ohtani θα κερδίσουν από 3 εκατομμύρια γιεν.