Μπέιζμπολ: Το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας θα υιοθετήσει ρομποτικούς διαιτητές το 2024

Το επαγγελματικό μπέιζμπολ της Νότιας Κορέας αποφάσισε να εισαγάγει ρομποτικούς διαιτητές την επόμενη σεζόν, πριν από τα μεγάλα πρωταθλήματα, για να διασφαλίσει την ακρίβεια και τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, η Οργάνωση Μπέιζμπολ της Κορέας ανακοίνωσε την απόφαση στις 19 Οκτωβρίου σχετικά με το αυτοματοποιημένο σύστημα εντοπισμού της μπάλας, το οποίο χρησιμοποιεί ένα σύστημα εντοπισμού για να προσδιορίσει τις μπάλες και τα χτυπήματα, ενώ μεταδίδει την κλήση στον διαιτητή της εξέδρας μέσω ακουστικού.

Η Yonhap αναφέρει την KBO ως εξής: “Το σύστημα ABS έχει ως αποτέλεσμα την ακρίβεια και τη συνέπεια στις κλήσεις μπάλας και στράικ. Έχουμε επίσης μειώσει το χρόνο που χρειάζεται για να φτάσουν οι κλήσεις στους διαιτητές. Η εισαγωγή του ABS στην KBO θα εξασφαλίσει ίσους όρους ανταγωνισμού για τους ρίπτες και τους νικητές.

Το αυτοματοποιημένο σύστημα χτυπήματος της μπάλας για το μπέιζμπολ, γνωστό στην καθομιλουμένη ως ρομποτικοί διαιτητές, απεικονίζεται στις 4 Αυγούστου 2020. (Yonhap/ WeLoveSports)

Η λίγκα εργάζεται από το 2020 για τη βελτίωση της τεχνολογίας ABS στο Futures League, το κύκλωμα βάσης της KBO, ανέφερε η Yonhap.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ανεξάρτητες και μικρές λίγκες έχουν δοκιμάσει το ABS.

Ο επίτροπος του Major League Baseball Rob Manfred δήλωσε τον Ιούνιο ότι το σύστημα πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιηθεί στα μεγάλα πρωταθλήματα το 2024.

Ο παρατηρητής του μπέιζμπολ της Νότιας Κορέας Masaya Muroi δήλωσε ότι η KBO λαμβάνει οικονομική υποστήριξη από την κυβέρνηση για την εισαγωγή ρομποτικών διαιτητών.