Μπέιζμπολ: Το Keio High School τερματίζει 106 χρόνια εθνικού πρωταθλήματος

Το Λύκειο Κέιο στη νομαρχία Καναγκάουα έβαλε τέλος σε μια ξηρασία 106 ετών κατακτώντας το διάσημο εθνικό πρωτάθλημα μπέιζμπολ της Ιαπωνίας για το καλοκαίρι, εκθρονίζοντας τον περσινό πρωταθλητή Σεντάι Ικούεϊ Λύκειο με 8-2 στον τελικό της Τετάρτης.

Το Sendai Ikuei, από τη νομαρχία Miyagi, έγινε πέρυσι το πρώτο σχολείο στην περιοχή Tohoku της βορειοανατολικής Ιαπωνίας που κέρδισε ένα από τα δύο μεγάλα ετήσια τουρνουά που διεξάγονται στο ιστορικό στάδιο Koshien της νομαρχίας Hyogo, κοντά στην Οσάκα.

Ο Minato Maruta του λυκείου Keio του νομού Kanagawa ξεκινά τον τελικό του Εθνικού Θερινού Πρωταθλήματος Μπέιζμπολ Λυκείων με ένα home run κατά τη διάρκεια της νίκης με 8-2 επί του λυκείου Sendai Ikuei του νομού Miyagi στο στάδιο Koshien κοντά στην Οσάκα στις 23 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Διαγωνιζόμενο στον τρίτο καλοκαιρινό τελικό του σχολείου και τον πρώτο μετά από 103 χρόνια, το Keio κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο από τη δεύτερη διοργάνωση του τουρνουά το 1916.

Η Keio άνοιξε το παιχνίδι με ένα home run του Minato Maruta. Προηγήθηκε με 3-2 στο πέμπτο inning, η Keio σημείωσε πέντε runs μετά την αποβολή δύο παικτών για να πάρει το προβάδισμα.