Μπέιζμπολ: Stewart: Η Ιαπωνία στο σταυροδρόμι

Τέσσερα χρόνια αφότου έγινε ο πρώτος Αμερικανός οπαδός του μπέιζμπολ που έγινε επαγγελματίας στην Ιαπωνία, ο πίτσερ των SoftBank Hawks, Κάρτερ Στιούαρτ Τζούνιορ, φαίνεται να έχει βγει από την άγρια φύση.

Η υπογραφή του Στιούαρτ με τη SoftBank το 2019 φαινόταν σαν ο ιδανικός συνδυασμός ενός κορυφαίου ταλέντου και μιας ομάδας με βαθιές τσέπες και το καλύτερο ρεκόρ ανάπτυξης ταλέντων στην Ιαπωνία, αλλά το τζάκποτ δεν έχει φτάσει ακόμα.

Ο pitcher των SoftBank Hawks, Carter Stewart Jr. αντιδρά αφού βγήκε από μια εμπλοκή στις 28 Ιουνίου 2023 στο PayPay Dome στη Φουκουόκα ( WeLoveSports).

“Υπάρχουν πολλά βήματα στη διαδικασία. Όταν ήρθα εδώ, υπήρχαν πολλές προσδοκίες και το άφησα να με βαραίνει λίγο. Η προσαρμογή στην κουλτούρα, η εκμάθηση της γλώσσας, η εκμάθηση του μπέιζμπολ της μικρής κατηγορίας εδώ, υπάρχουν πολλά βήματα που προσπάθησα να παραλείψω, και δεν μπορείς να το κάνεις αυτό”, δήλωσε πρόσφατα στο WeLoveSports News.

Στις τέσσερις πρώτες του σεζόν, ο 198 εκατοστών δεξιός παίκτης συμμετείχε σε 41 παιχνίδια για την ομάδα farm των Χοκς στη Western League, εκ των οποίων τα 11 στη μεγάλη κατηγορία. Παρόλο που ο Στιούαρτ δεν έκανε το ντεμπούτο του 2023 μέχρι τις 18 Ιουνίου, τα βήματά του, με εξαίρεση την εντολή του, ήταν ηλεκτρικά.

“Δεν ήξερα πώς να χειριστώ την πνευματική πλευρά του παιχνιδιού. Μάθαινα τη φυσική πλευρά του παιχνιδιού, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Προσπάθησα να είμαι πολύ καλός, πολύ γρήγορος και αυτό με πήγε λίγο πίσω, αλλά νομίζω ότι τώρα καταλαβαίνω τη διαδικασία και καταλαβαίνω τη δουλειά που πρέπει να κάνω”, δήλωσε.

Ο Στιούαρτ φάνηκε να τα βάζει όλα κάτω το 2021, όταν έκανε 6-1 με 1,84 ERA στις μικρές κατηγορίες, αλλά αυτή η επιτυχία δεν μεταφράστηκε αρχικά σε αποτελέσματα στο πρωτάθλημα Ειρηνικού της Ιαπωνίας, όπου είχε 0-2 με 6,08 ERA σε 11 παιχνίδια.

Παρόλα αυτά, ήταν ένα βήμα προς τα εμπρός, μέχρι που, θέλοντας να πάει πιο μακριά από όσο θα επέτρεπε το σώμα του, ο Stewart είπε ότι υπερέβαλε την προπόνηση και έπαθε ρήξη κοιλιακών μυών στις αρχές της άνοιξης του 2022.

“Αυτό είναι ένα θέμα δημόσιας υγείας, ένα θέμα ψυχικής υγείας και ένα θέμα δημόσιας υγείας. Είναι ένα περίεργο συναίσθημα. Το να μάθω να το αντιμετωπίζω ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι”, δήλωσε ο Stewart.

“Ήταν μια μακρά διαδικασία που έπρεπε να μάθω. Οπότε αυτό ήταν ένα άλλο είδος αποτυχίας πάνω σε όλα τα άλλα. Έπρεπε να μάθω να προπονούμαι διαφορετικά, έπρεπε να μάθω να αναπνέω διαφορετικά. Αυτό με βοηθάει πολύ σήμερα μακροπρόθεσμα, αλλά τότε είπα στον εαυτό μου ότι ήθελα απλώς να είμαι υγιής.

Ο pitcher Carter Stewart Jr. παρουσιάζεται από τους SoftBank Hawks κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Φουκουόκα, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, στις 3 Ιουνίου 2019. ( WeLoveSports)

Και ενώ ακόμα ψάχνει για την πρώτη του νίκη στις μεγάλες ομάδες, ο Στιούαρτ έχει σημειώσει σταθερή πρόοδο στο τύμβο, προκαλώντας τους νικητές με ποιοτικές ρίψεις και προσαρμοζόμενος όλο και καλύτερα στις καταστάσεις που προκύπτουν. Η ψυχραιμία του βελτιώνεται με κάθε παιχνίδι.

“Φέτος, νομίζω ότι ο έλεγχός μου έχει βελτιωθεί σημαντικά. Επιτέλους αισθάνομαι άνετα στο ανάχωμα”, δήλωσε ο Stewart, ο οποίος δίνει στους παίκτες και από τις δύο πλευρές της πλάκας διαφορετικά βλέμματα.

“Αντί να επικεντρώνομαι στο γεγονός ότι αν είναι δεξιόχειρας, ρίξε του μια curveball και αν είναι αριστερόχειρας, ρίξε του μια changeup. Το έβγαλα αυτό από το μυαλό μου και τώρα ρίχνω τα πάντα σε όλους.

Ο Carter Stewart Jr. ρίχνει κατά τη διάρκεια του ντεμπούτου του στην Pacific League για τους SoftBank Hawks της Ιαπωνίας στο Tokorozawa, κοντά στο Τόκιο, στις 17 Απριλίου 2021. ( WeLoveSports)

Στις 17 Ιουλίου, ο Stewart αναμετρήθηκε σε μια μονομαχία pitchers’ duel με έναν άλλο σκληροτράχηλο δεξιόχειρα, τον Shumpeita Yamashita της Orix, ο οποίος θεωρείται επίσης rookie φέτος, και έχασε.

Ρίχνοντας κυρίως γρήγορες μπάλες με λίγες καμπύλες ανάμεικτες, ο Μπουφάλος δυσκολευόταν να κάνει καλή επαφή μέχρι το έκτο inning, όταν έδωσε ένα διπλό χτύπημα και έναν περίπατο.

Ο πρωτοετής εισαγωγέας των Μπάφαλο, Λεάντρο Σεντένο, δεν κατάφερε να ελέγξει την πρώτη γρήγορη μπαλιά του Στιούαρτ, αλλά χτύπησε καλά την επόμενη στη μέση και την έστειλε για ένα home run που σημείωσε και τα τρία runs στη νίκη του Οριξ με 3-0.

Το σημαντικό, είπε ο Stewart, ήταν να παραμείνει επιθετικός, να ρίχνει στράικ και να μη διστάζει να χρησιμοποιεί ρίψεις, όπως το splitter του, που δεν έχει συνηθίσει να ρίχνει σε αυτό το επίπεδο.

“Θέλεις να είσαι τέλειος”, είπε για τη σπαστή μπάλα που χρησιμοποιούσε παλαιότερα στις μικρές κατηγορίες. “Αν έχουν ένα χτύπημα, έχουν ένα χτύπημα και το ξαναρίχνουν. Και την ξαναρίχνεις μέχρι να νιώσεις άνετα με αυτήν.

“Κάθε χρόνο υπάρχει κάτι καινούργιο. Υπήρξαν δυσκολίες και με βοήθησαν να βελτιωθώ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα.