Νο 25ος τίτλος Grand Slam για τον Τζόκοβιτς. Ο Sinner τον κερδίζει στο Australian Open

WeLoveSports.gr

Ο Sinner κερδίζει τον Djokovic και φτάνει για πρώτη φορά στον τελικό του Grand Slam

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να ξεχάσει τον ενδέκατο τίτλο του Australian Open φέτος. Ο 36χρονος Σέρβος νούμερο ένα στον κόσμο έχασε από τον Γιάννικ Σίνερ στα ημιτελικά: 1-6, 2-6, 7-6 (6), 3-6. Ο 22χρονος Sinner, νούμερο τέσσερα στον κόσμο, βρίσκεται για πρώτη φορά στην τελική μάχη τουρνουά Grand Slam.

Για πρώτη φορά σε 2.195 ημέρες, ο Τζόκοβιτς έχασε αγώνα στη Μελβούρνη. Ήλπιζε να προσθέσει τον 25ο τίτλο του Grand Slam την Κυριακή και έτσι να περάσει μπροστά από τον Rafael Nadal (22) και τον Roger Federer (20).

Ο Τζόκοβιτς πολύ απογοητευμένος

«Με ξεπέρασε», παραδέχτηκε ο Τζόκοβιτς στη συνέχεια. “Σοκαρίστηκα με το δικό μου επίπεδο με αρνητικό τρόπο. Αυτός είναι ένας από τους χειρότερους αγώνες Grand Slam που έχω παίξει ποτέ, απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Απλώς τα έκανε όλα καλύτερα σήμερα.”

Ο Τζόκοβιτς ήταν φαβορί στη Μελβούρνη ως δέκα φορές νικητής του Australian Open και νικητής τριών τουρνουά Grand Slam το 2023. Υπήρχε μόνο ένα πρόβλημα στην προετοιμασία: ένας τραυματισμός στον καρπό. Όμως ο Σέρβος είπε στην έναρξη του πρώτου τουρνουά Grand Slam της χρονιάς ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει χωρίς πόνο.

Τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά για τον Τζόκοβιτς στα πρώτα του ματς στη Μελβούρνη. Έπρεπε να εγκαταλείψει τα σετ απέναντι σε παίκτες με τους οποίους συνήθως δεν είχε κανένα πρόβλημα. Αλλά στον τέταρτο γύρο, ενάντια στον Γάλλο Adrian Mannarino, έδειξε την κλάση του και έχασε μόνο τρία παιχνίδια, μετά τα οποία ήταν πολύ δυνατός για τον Αμερικανό Taylor Fritz στους προημιτελικούς.

Δεν δημιουργήθηκε ευκαιρία για διάλειμμα

Κόντρα στον Sinner, ο οποίος έκλεισε το 2023 όχι μόνο με νίκη επί του Djokovic στους τελικούς ATP αλλά και με το τρόπαιο Davis Cup στα χέρια του, ο Djokovic έμεινε πίσω από τους χρόνους από την αρχή. Έκανε πολλά περιττά λάθη (54 συνολικά) και ο Sinner ήταν σχεδόν άψογος στο σερβίς του. Ο Τζόκοβιτς δεν δημιούργησε ούτε μια ευκαιρία για μπρέικ στο ματς.

Μόνο στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ ο Σέρβος μπόρεσε να επιτεθεί στο σερβίς του Sinner, αλλά δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα αρκετές φορές. Στο 6-5 χρειάστηκε να αποκλείσει ακόμη και ένα match point. Αυτό λειτούργησε και τράβηξε το σετ προς το μέρος του.

Και οι δύο κορυφαίοι παίκτες έδειξαν πολύ ωραίο τένις κατά καιρούς, η κορυφαία φόρμα στην οποία βρίσκεται ο Sinner εδώ και αρκετό καιρό ήταν ο καθοριστικός παράγοντας. Στο τέταρτο σετ, ο Τζόκοβιτς έχασε νωρίς το σερβίς του και τελικά αυτή ήταν η απόφαση του αγώνα.