Ξιφασκία: Η Ιαπωνία κερδίζει το ομαδικό ξίφος των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Η Ιαπωνία κέρδισε το ομαδικό αγώνισμα του σπάθης των ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας στο Μιλάνο την Κυριακή, ενισχύοντας τις ελπίδες της για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους στο Παρίσι.

Η ομάδα των Kyosuke Matsuyama, Takahiro Shikine, Kazuki Iimura και Kenta Suzumura ανέκαμψε από το 5-0 και νίκησε την Κίνα με 45-35 στον τελικό.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ιαπωνία κερδίζει χρυσό στην ομάδα ανδρών ή γυναικών στην ιστορία των πρωταθλημάτων και η πρώτη φορά που η χώρα κερδίζει χρυσό στην ομάδα foil ανδρών σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

(Αριστερά) Οι Kyosuke Matsuyama, Takahiro Shikine, Kazuki Iimura και Kenta Suzumura ποζάρουν με τα χρυσά τους μετάλλια μετά τη νίκη τους στον τελικό της ομάδας σπάθης ανδρών εναντίον της Κίνας κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας στο Μιλάνο της Ιταλίας στις 30 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Ιαπωνία είχε ήδη κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό ξίφος σπάθης ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο και το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010 στο Παρίσι.

“Αυτή η νίκη μας απαλλάσσει από την πίεση”, δήλωσε ο Ματσουγιάμα. “Γίναμε πρωταθλητές αυτή τη φορά, αλλά η πραγματική μάχη αρχίζει από εδώ και πέρα.

Με δύο χρυσά και δύο χάλκινα μετάλλια στο Μιλάνο, η Ιαπωνία ισοφάρισε το ρεκόρ των τεσσάρων μεταλλίων που είχε κάνει στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα.