Οι άνδρες κάνουν το ντεμπούτο τους στην ομαδική καλλιτεχνική κολύμβηση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου οι άνδρες αγωνίστηκαν το Σάββατο για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην ομαδική καλλιτεχνική κολύμβηση, μια αλλαγή που θα συνεχιστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους στο Παρίσι.

Στον προκριματικό γύρο του ακροβατικού προγράμματος, ο 18χρονος Γιοτάρο Σάτο και επτά γυναίκες αγωνίστηκαν για την οικοδέσποινα Ιαπωνία στο Marine Messe Fukuoka, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση και παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό της Δευτέρας.

Ο Ιάπωνας Yotaro Sato (πάνω αριστερά) αγωνίζεται στον προκριματικό γύρο του ακροβατικού προγράμματος καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Φουκουόκα, νοτιοδυτική Ιαπωνία, 15 Ιουλίου 2023. Οι άνδρες έκαναν το ντεμπούτο τους στο παγκόσμιο ομαδικό πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης. ( WeLoveSports)

“Με την υποστήριξη του κοινού, απόλαυσα το παιχνίδι μέχρι το τέλος”, δήλωσε ο Σάτο, ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς αθλητές της Ιαπωνίας, παρέχοντας τη δύναμη για να εκτοξεύσει τους συναθλητές του στον αέρα από το νερό.

“Δεν αισθάνθηκα μόνος, επειδή έχω επτά συμπαίκτες. Ήμουν σε θέση να ανέβω στη σκηνή (πριν από το σόου) λέγοντας στον εαυτό μου ότι δεν ήμουν μόνος.

Η πρωτοπόρος του προκριματικού γύρου Κίνα είχε επίσης έναν άνδρα αθλητή, τον Shi Haoyu, στην οκταμελή ομάδα της τη δεύτερη ημέρα του πρωταθλήματος.

“Ως ομάδα, προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε την ισορροπία μας για να αναδείξουμε τη δύναμη του Γιοτάρο”, δήλωσε η Μεγκούμου Γιοσίντα, αρχηγός της Ιαπωνίας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το διοικητικό όργανο της κολύμβησης, το World Aquatics, δήλωσε ότι οι άνδρες θα επιτρέπεται να αγωνίζονται στην ολυμπιακή καλλιτεχνική κολύμβηση από τους Αγώνες του 2024.

Από τότε που το άθλημα, παλαιότερα γνωστό ως συγχρονισμένη κολύμβηση, προστέθηκε στο ολυμπιακό πρόγραμμα στο Λος Άντζελες το 1984, μόνο οι γυναίκες μπορούσαν να αγωνιστούν. Το 2015, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εισήγαγε το αγώνισμα του μικτού ντουέτου.

Οι νέοι κανόνες θα επιτρέπουν το πολύ δύο άνδρες σε κάθε οκταμελή ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το να επιτραπεί στους άνδρες να αγωνιστούν θα πρέπει να ανοίξει το δρόμο για πιο απαιτητικές σωματικά κινήσεις.

Μέλη της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης των ΗΠΑ ποζάρουν πριν συμμετάσχουν στα προκριματικά του ακροβατικού προγράμματος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, 15 Ιουλίου 2023, στο Marine Messe Fukuoka, στην πόλη Φουκουόκα, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία. ( WeLoveSports) == WeLoveSports