Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η Ιαπωνία θα έχει ένα hangover από τους Αγώνες του Παρισιού το 2020

Αφού σημείωσε εθνικά ρεκόρ για τον αριθμό των χρυσών μεταλλίων και τον συνολικό αριθμό των μεταλλίων που κέρδισε ως οικοδεσπότης των προηγούμενων Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, η Ιαπωνία θα μπορούσε να υποφέρει από ένα μεγάλο hangover το επόμενο έτος στο Παρίσι, αν μια πρόβλεψη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη αποδειχθεί σωστή.

Η Gracenote της Nielsen, μιας εταιρείας αθλητικών αναλύσεων με έδρα την Ολλανδία, εκτιμά ότι η Ιαπωνία είναι πιθανό να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω από τον ρυθμό χρυσών μεταλλίων που πέτυχε στους αναβληθέντες Αγώνες του 2021.

12 μήνες πριν από την τελετή έναρξης των Αγώνων του 2024 στο Παρίσι, η εταιρεία δημοσίευσε την πρόβλεψή της για τον συνολικό πίνακα μεταλλίων, τοποθετώντας την Ιαπωνία στην πέμπτη θέση, δύο θέσεις χαμηλότερα από ό,τι πριν από τρία χρόνια.

Σύμφωνα με την Gracenote, το κύριο βαρίδι στην επίδοση της Ιαπωνίας είναι ο αριθμός των χρυσών μεταλλίων που είναι πιθανό να κερδίσει, με πρόβλεψη για 12, πολύ λιγότερα από τα 27 που διεκδικεί η διοργανώτρια εταιρεία στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

“Το πλεονέκτημα έδρας μπορεί να είναι πολύ ισχυρό”, δήλωσε ο Simon Gleave, επικεφαλής ανάλυσης της Gracenote. “Αυτό προκύπτει προς το παρόν από τα αποτελέσματα των Ιαπώνων διαγωνιζομένων σε αυτό το στάδιο.

“Είναι πιθανόν τα πράγματα να αλλάξουν σε ένα χρόνο, φυσικά, ιδιαίτερα καθώς υπάρχουν πολλά ασημένια και χάλκινα μετάλλια προς διεκδίκηση, αλλά αυτό είναι που βλέπουμε αυτή τη στιγμή.

Η Γιαπωνέζα Yui Susaki πανηγυρίζει τη νίκη της στον τελικό της πάλης 50 κιλών γυναικών ελευθέρας πάλης εναντίον της Κινέζας Sun Yanan στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στις 7 Αυγούστου 2021 στο Makuhari Messe Hall στο Chiba κοντά στο Τόκιο ( WeLoveSports)(TOPPAGE) == WeLoveSports

Παρόλο που η Ιαπωνία μπορεί να μην φτάσει στην κορυφή του βάθρου, αναμένεται να κερδίσει 21 αργυρά και 21 χάλκινα μετάλλια, δηλαδή συνολικά 54 μετάλλια, το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό μεταλλίων που έχει κερδίσει ποτέ η Ιαπωνία σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Ιάπωνες παλαιστές έχουν κυριαρχήσει στα στρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια. Στους τελευταίους πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ιαπωνία έχει κερδίσει τουλάχιστον δύο χρυσά μετάλλια στην πάλη σε κάθε διοργάνωση, φτάνοντας τα πέντε μετάλλια στο Τόκιο.

Στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Ιαπωνία ήταν και πάλι κυρίαρχη δύναμη, κατακτώντας επτά τίτλους και 13 μετάλλια συνολικά.

Παρόλα αυτά, η Gracenote προβλέπει ότι η Yui Susaki θα κερδίσει το μοναδικό χρυσό μετάλλιο της Ιαπωνίας στην πάλη στο Παρίσι το επόμενο έτος.

“Μπορεί να υποτιμούμε τους Ιάπωνες παλαιστές, ιδιαίτερα την Akari Fujinami, καθώς δεν έχουν αγωνιστεί πολύ σε μεγάλες διοργανώσεις μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο”, δήλωσε ο Gleave.

“Ελπίζουμε ότι θα αγωνιστούν περισσότερο του χρόνου για να βελτιώσουν τις προβλέψεις τους.

Αυτή η σύνθετη φωτογραφία δείχνει τον Ιάπωνα γυμναστή Daiki Hashimoto να αγωνίζεται στο ψηλό σίδερο κατά τη διάρκεια του τελικού του ατομικού παντός γύρου της καλλιτεχνικής γυμναστικής ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, 28 Ιουλίου 2021, στο γυμναστήριο Ariake στο Τόκιο ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Οι αναλυτές της Gracenote προβλέπουν ότι ο Τοσικάζου Γιαμανίσι θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στα 20 χιλιόμετρα βάδην, ο Ντάικι Χασιμότο τον τίτλο του στο σύνθετο αγώνισμα των ανδρών και τα αδέλφια Γιούτα και Χιφούμε Αμπέ τα αντίστοιχα στέμματα στο τζούντο των 52 κιλών γυναικών και των 66 κιλών ανδρών, ενώ θα συμβάλουν επίσης σε ένα χρυσό μετάλλιο μεικτής ομάδας. Η Susaki θα κατακτήσει το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της στην πάλη στην κατηγορία των 50 κιλών, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο Ριμ Νακαμούρα θα μπορούσε να κερδίσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ιαπωνίας στην ποδηλασία BMX στο ελεύθερο αγώνισμα, σύμφωνα με την Gracenote, καθιστώντας τον τον πρώτο χρυσό Ολυμπιονίκη της χώρας σε οποιοδήποτε αγώνισμα.

Η Ami Yuasa αναμένεται να κατακτήσει το χρυσό στο break dance των γυναικών στο Ολυμπιακό ντεμπούτο του κλάδου, μπροστά από την Ayumi Fukushima, η οποία αναμένεται να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο σύμφωνα με το Gracenote. Η Gracenote πιστεύει επίσης ότι ο Shigeyuki Nakarai μπορεί να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του χορού των ανδρών.

Ο Ιάπωνας τζουντόκα Hifumi Abe (δεξιά) και η μικρότερη αδελφή του και τζουντόκα Uta Abe ποζάρουν για μια φωτογραφία μετά τη νίκη τους στο αγώνισμα των 66 κιλών στους άνδρες και των 52 κιλών στις γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στις 25 Ιουλίου 2021 στο Nippon Budokan στο Τόκιο ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Η Γιαπωνέζα παγκόσμια πρωταθλήτρια Ami Yuasa φαίνεται να είναι αυτή που πρέπει να νικήσει και η Κινέζα Liu Qingyi, η οποία την έχει νικήσει δύο φορές φέτος, είναι η βασική της αντίπαλος”, δήλωσε ο Gleave.

“Η φόρμα της Ayumi Fukushima ήταν λίγο ασταθής το 2023 και πρέπει να επιστρέψει στη φόρμα της 2021/2022”.

“Στην κούρσα των ανδρών, ο Καναδός Philip Kim είναι το ξεκάθαρο φαβορί, ενώ ο Shigeyuki Nakarai και ο Αμερικανός Victor Montalvo φαίνεται επίσης να έχουν προβάδισμα”.