Οι δοκιμές της Φόρμουλα 1 στο Μπαχρέιν έκλεισαν και πάλι λόγω χαλαρού καλύμματος φρεατίου

WeLoveSports.grΤροποποιημένο

Η εβδομάδα δοκιμών της Φόρμουλα 1 στο Μπαχρέιν ταλαιπωρήθηκε και πάλι από ένα αποκολλημένο καπάκι του pit. Όπως και την Πέμπτη, το εξάρτημα αποκολλήθηκε στην είσοδο της στροφής 11 και η περίοδος διακόπηκε.

Μετά από ένα διάλειμμα άνω της μίας ώρας, η περίοδος συνεχίστηκε στις 9.45 π.μ. ώρα Ολλανδίας. Το μεσημεριανό διάλειμμα καταργήθηκε επίσης, δίνοντας σε όλες τις ομάδες μέχρι τις 5 το απόγευμα να δοκιμάσουν τα πάντα με τα μονοθέσιά τους.

Την Πέμπτη, η πρωινή περίοδος διακόπηκε επίσης νωρίς για να επισκευαστεί το κάλυμμα του φρεατίου, αφού ο Charles Leclerc έπεσε με τη Ferrari του πάνω του. Αυτό προκάλεσε ζημιά στο Scuderia, και η ομάδα έπρεπε να αλλάξει το πάτωμα.

Το πρωί της Παρασκευής, στην τελευταία ημέρα δοκιμών πριν από την έναρξη της σεζόν της Formula 1 την επόμενη εβδομάδα στην ίδια πίστα, ήταν ο Sergio Pérez που πέρασε πάνω από το δεξί κράσπεδο μπαίνοντας στη στροφή 11, οπότε και το καπάκι των πιτ αμάξων έφυγε.

Δεν είναι ωραίο

Σύμφωνα με τον Max Verstappen, αυτό είναι συνέπεια της σημερινής γενιάς μονοθεσίων, όπου δημιουργείται μεγάλη πίεση προς τα κάτω μέσω του δαπέδου. “Σε αυτά τα μονοθέσια με το φαινόμενο του εδάφους, αυτό συμβαίνει μερικές φορές. Δεν μπορεί να βλάψει να ελέγχεις τα πάντα περισσότερο και καλύτερα, ειδικά αν πηγαίνεις σε μια πίστα όπου υπάρχει λίγη οδήγηση. Δεν είναι ωραίο που συμβαίνει αυτό”.

Ούτε ο Leclerc είναι ευχαριστημένος από το περιστατικό. “Τέτοια πράγματα πραγματικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν. Μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο και να καταλήξει πιο στραβά ή να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά”.

Verstappen το απόγευμα

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο Verstappen βρίσκεται στο ρόστερ της Red Bull Racing. Οδηγούσε όλη την Τετάρτη, ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να είναι στη δράση και το απόγευμα της Πέμπτης. Λόγω του εναλλακτικού προγράμματος της Πέμπτης, ο Pérez και ο Verstappen αντάλλαξαν τις απογευματινές τους συνεδρίες και ο Μεξικανός οδήγησε όλη τη χθεσινή ημέρα.

Την Τετάρτη, ο Verstappen είχε μια παραγωγική ημέρα. Έκανε γρήγορο χρόνο, οδηγώντας 142 γύρους.

Πέρυσι, η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στο Λας Βέγκας ακυρώθηκε αφού ο Carlos Sainz έπεσε δυνατά πάνω σε ένα χαλαρό κάλυμμα φρεατίου. Ολόκληρη η πίστα έπρεπε να επιθεωρηθεί εκ νέου, μετά την οποία αναβλήθηκε και η δεύτερη περίοδος δοκιμών.