Οι θαυμαστές γιορτάζουν τον γάμο του Ιάπωνα αστέρα του καλλιτεχνικού πατινάζ Yuzuru Hanyu

Οι θαυμαστές και οι ντόπιοι στη γενέτειρα του Ιάπωνα αστέρα του καλλιτεχνικού πατινάζ Yuzuru Hanyu γιόρτασαν το γάμο του το Σάββατο, μία ημέρα αφότου ανακοίνωσε την είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης αποσύρθηκε από το αγωνιστικό καλλιτεχνικό πατινάζ και έγινε επαγγελματίας, αλλά εξακολουθεί να έχει παθιασμένους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, όπου η είδηση έγινε γρήγορα το πιο καυτό θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Είναι ένας λόγος για να χαρούμε. Ελπίζω να έχει χρόνο να χαλαρώνει με την οικογένειά του όταν δεν εργάζεται”, δήλωσε ένας 46χρονος κάτοικος του Σεντάι, της γενέτειρας του Χάνιου στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

“Μας έδωσε πολύ κουράγιο. Θα συνεχίσω να τον ενθαρρύνω”, δήλωσε ο Akihiko Shibuya, 63 ετών, ο οποίος διευθύνει ένα εστιατόριο στο Ishinomaki, όπου ο Hanyu επισκέφθηκε κάποτε στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού του έργου για την υποστήριξη των βορειοανατολικών περιοχών που επλήγησαν σοβαρά από τον σεισμό και το τσουνάμι του 2011.

Μια φωτογραφία δείχνει μια αναθηματική πλάκα “ema” με ένα μήνυμα που συγχαίρει το ιαπωνικό είδωλο του καλλιτεχνικού πατινάζ Yuzuru Hanyu για το γάμο της στο ιερό Yuzuruha στο Κόμπε, στη δυτική Ιαπωνία, στις 5 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Ένας 16χρονος Κινέζος μαθητής που έκανε διακοπές στην Ιαπωνία χάρηκε επίσης στο άκουσμα της είδησης.

“Προσευχήθηκα για την ευτυχία της και των αγαπημένων της προσώπων”, είπε καθώς επισκέφθηκε το ιερό Yuzuruha στο Κόμπε, ένα γνωστό μέρος για τους οπαδούς της Hanyu.

Το σιντοϊστικό ιερό έγινε δημοφιλές λόγω του ονόματός του, το οποίο είναι παρόμοιο με το μικρό όνομα της Hanyu.

Σύμφωνα με τον ιερέα του ναού, Masayasu Sawada, ο ίδιος ο Hanyu επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον ναό όταν ήταν νεαρός πατινέρ.

“Τον παρακολουθούσα να μεγαλώνει ως πατινέρ. Θα ήμουν ευτυχής αν αυτός και η σύζυγός του μπορούσαν να έρθουν εδώ μαζί μια μέρα”, δήλωσε ο Masayasu Sawada.

Ο Ιάπωνας αθλητής του καλλιτεχνικού πατινάζ Yuzuru Hanyu εκτελεί το ελεύθερο πρόγραμμά του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Pyeongchang στο Gangneung της Νότιας Κορέας, στις 17 Φεβρουαρίου 2018. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Hanyu έγινε ο πρώτος μη Ευρωπαίος ή Αμερικανός αθλητής του καλλιτεχνικού πατινάζ που κέρδισε χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στους άνδρες, όταν κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στους Χειμερινούς Αγώνες του Σότσι το 2014.

Το 2018, πέτυχε μια ιστορική επανάληψη στους Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, γινόμενος ο πρώτος πατινέρ που υπερασπίστηκε με επιτυχία το χρυσό του μετάλλιο στο αγώνισμα από τον Αμερικανό Ντικ Μπάτον 66 χρόνια νωρίτερα. Ο Hanyu έγινε ο νεότερος αποδέκτης του βραβείου People’s Honor Award της ιαπωνικής κυβέρνησης σε ηλικία 23 ετών εκείνη τη χρονιά.

Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον σύντροφό του στο μήνυμά του που δημοσιεύθηκε αργά την Παρασκευή στην πλατφόρμα X, πρώην γνωστή ως Twitter.