Οι κίνδυνοι της Red Bull δεν ενοχλούν τον Verstappen: νίκη και στη Σαουδική Αραβία

WeLoveSports.grΤροποποιημένο

Τα σκαμπανεβάσματα γύρω από τη Red Bull εξακολουθούν να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά για τους οδηγούς του αγωνιστικού σταβλισμού της Φόρμουλα 1 δεν έχει σημασία προς το παρόν. Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε και το δεύτερο γκραν πρι της σεζόν στη Σαουδική Αραβία το Σάββατο με μεγάλη επίδειξη δύναμης. Σηματοδότησε το 100ό του βάθρο στη Formula 1.

Πίσω του, ο Sergio Pérez τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Την περασμένη εβδομάδα στο Μπαχρέιν, ο Verstappen κέρδισε επίσης με διαφορά, επίσης τότε με τον Pérez στη δεύτερη θέση.

Στη Σαουδική Αραβία, ο Ολλανδός έμεινε πάνω από 13 δευτερόλεπτα μπροστά από τον ομόσταυλό του. Ο οδηγός της Ferrari Charles Leclerc συμπλήρωσε το βάθρο αρκετά πίσω από τον Pérez.

Ο Verstappen είχε μια δυνατή εκκίνηση και γρήγορα απομακρύνθηκε από τον υπόλοιπο αγώνα. Ειδικά η μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ Leclerc και Pérez επέτρεψε στον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή να απομακρυνθεί εύκολα.

Βόλτα εκτός πίστας

Ένα ατύχημα του Lance Stroll στον έκτο γύρο ανάγκασε ένα αυτοκίνητο ασφαλείας να βγει στην πίστα. Σχεδόν το σύνολο του αγώνα μπήκε για νέα ελαστικά, αλλά ο Lando Norris, μεταξύ άλλων, έμεινε εκτός.

Ως αποτέλεσμα, ο Βρετανός κράτησε για λίγο το προβάδισμα στον αγώνα, αλλά μόλις τον προσπέρασε ο Verstappen, ο Ολλανδός δεν εγκατέλειψε την πρωτοπορία.

Αφού ο Pérez προσπέρασε και τον Norris, το βάθρο ήταν ουσιαστικά έτοιμο. Ο Βρετανός αναγκάστηκε να μπει και πάλι μέσα και έπεσε πίσω με αποτέλεσμα να μείνει πίσω. Ο Leclerc έπεσε επίσης πίσω, καθώς δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Pérez.

Αυτό ήταν ενοχλητικό για τον ίδιο, καθώς ο Pérez έλαβε ποινή χρόνου πέντε δευτερολέπτων. Ωστόσο, ο Μεξικανός είχε ακόμα αρκετό υπόλοιπο για να παραμείνει αρκετά μπροστά από τον Leclerc.

Ο ομόσταυλος του Leclerc, Oliver Bearman, είχε ένα εξαιρετικό ντεμπούτο για τη Ferrari. Ο 18χρονος Βρετανός αντικατέστησε το Σαββατοκύριακο τον Carlos Sainz, ο οποίος χρειάστηκε να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση λόγω σκωληκοειδίτιδας. Ο Bearman ξεκίνησε από την 11η θέση και μπόρεσε να συμβαδίσει καλά με τον αγώνα σε αυτή τη θέση.

Μετά από έναν καλό αγώνα χωρίς πολλά προβλήματα, το ταλέντο έπρεπε να δουλέψει σκληρά στο τέλος του αγώνα.

Ο Norris και ο Lewis Hamilton πλησίαζαν σιγά-σιγά, αλλά ο νεαρός οδηγός της Ferrari κράτησε τελικά αρκετά για να εξασφαλίσει μια όμορφη έβδομη θέση.

Εξασφάλισε ότι ο Bearman εντάχθηκε σε μια εξαιρετική σειρά ανδρών που κατάφεραν να οδηγήσουν στους βαθμούς στο ντεμπούτο τους στην F1. Μεταξύ άλλων, είχαν προηγηθεί οι Hamilton (βάθρο), Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Jacques Villeneuve (βάθρο), Jean Alesi και Alain Prost. Παρεμπιπτόντως, ο Nyck de Vries το πέτυχε επίσης.

Ο Verstappen στα 51 του χρόνια

Με τη νίκη του, ο Verstappen έχει 51 βαθμούς μετά από δύο αγώνες. Αυτό είναι 15 περισσότερα από το νούμερο δύο στη βαθμολογία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Pérez. Σε δύο εβδομάδες, η σεζόν της Formula 1 συνεχίζεται με το γκραν πρι της Αυστραλίας στη Μελβούρνη.