Οι Ολλανδοί τενίστες ξεκινούν το United Cup με νίκη επί της Νορβηγίας

WeLoveSports.gr

Οι Ολλανδοί τενίστες κέρδισαν τον πρώτο τους αγώνα στη μάχη για το United Cup στην Αυστραλία. Νίκησε με 2-1 τη Νορβηγία στη φάση των ομίλων της μεικτής εθνικής διοργάνωσης.

Η Arantxa Rus ήταν η πρώτη που πήγε στο γήπεδο του Σίδνεϊ και νίκησε τη Malene Helgo: 7-6 (4), 6-1. Ο Rus δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα στο εναρκτήριο σετ, αλλά ήταν πάντα στη δεξιά πλευρά του σκορ στο τάι μπρέικ.

Στο σετ δύο, η σταρ του τένις από το Monster (WTA-51) έπρεπε πρώτα να εξαλείψει ένα break point πριν μπορέσει να κάνει τη διαφορά έναντι του παγκόσμιου αριθμού 539. Στο τελευταίο παιχνίδι, ο Helgo δυσκολεύτηκε, αλλά συνθηκολόγησε στο πέμπτο match point.

Διπλό καθοριστικό

Ο Tallon Greekpoor στη συνέχεια δεν κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Casper Ruud (ATP-11): 3-6, 4-6. Ο Ολλανδός νούμερο 23 στον κόσμο πήρε το πρώτο break point (σε σύνολο τριών), αλλά δεν έκανε break τον Νορβηγό (που πήρε επτά) και στη συνέχεια παρέδωσε το σερβίς του. Στο δεύτερο σετ δεν κατάφερε να ξεπεράσει άλλο ένα μπρέικ.

Στη συνέχεια, οι Demi Schuurs και Wesley Koolhof σημείωσαν τον νικητήριο πόντο στο μικτό διπλό. Οι έμπειροι παίκτες του διπλού κέρδισαν την Ulrikke Eikeri/Ruud: 7-6 (5), 7-5.

Οι Schuurs/Koolhof επέζησαν από ένα set point στο πρώτο σετ, στη συνέχεια έκαναν δύο ελλείμματα, έσπασαν τους Νορβηγούς για τέταρτη φορά στο ενδέκατο παιχνίδι και σέρβιραν το ματς με αγάπη.

Τρίτη περαιτέρω

Η Ολλανδία θα παίξει την Τρίτη με την Κροατία στον όμιλο των τριών. Οι νικητές των ομίλων και οι δύο καλύτεροι επιλαχόντες προκρίνονται στα προημιτελικά.