Οι παίκτες του τένις χάνουν από την Ουκρανία στο Billie Jean King Cup, ο Καναδάς κερδίζει συνολικά

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Οι Ολλανδοί τενίστες δεν κατάφεραν να κερδίσουν την Ουκρανία στα πλέι οφ του Billie Jean King Cup. Η ολλανδική ομάδα έμεινε πίσω με 1-3 στο Λιθουανικό Βίλνιους και ως εκ τούτου παραμένει στον όμιλο 1 της ευρωπαϊκής/αφρικανικής ζώνης.

Οι Ολλανδοί τενίστες χάνουν από την Ουκρανία στο Billie Jean King Cup

Η Arantxa Rus και η Suzan Lamens έχασαν τον αγώνα τους στο ατομικό το απόγευμα της Κυριακής για την ολλανδική ομάδα, η οποία είχε ξεκινήσει τη δεύτερη αγωνιστική με σκορ 1-1.

Η Ρωσίδα (WTA-51) υστερεί απέναντι στην Ουκρανή ηγέτη και νούμερο 27 του κόσμου, Angelina Kalinina: 4-6, 4-6. Ο Lamens, νούμερο 216, δεν μπόρεσε στη συνέχεια να αποφύγει την ήττα σε έναν συναρπαστικό αγώνα εναντίον της Dajana Jastremska (WTA-106): 6-4, 1-6, 5-7.

Κεφάλι γυναίκα

Η Rus έδειξε ότι είναι αληθινή ηγέτης της Ολλανδίας το Σάββατο κερδίζοντας την Jastremska, το νούμερο δύο στην Ουκρανία. Την Κυριακή ήταν η Ουκρανή Καλίνινα που δεν εγκατέλειψε το προβάδισμά της απέναντι στη Ρωσία.

Η Καλίνινα, η οποία ήταν στον τελικό του τουρνουά WTA 1000 στη Ρώμη αυτή τη σεζόν, χρειάστηκε μόνο ένα μπρέικ στο 1-1 στο πρώτο σετ και δεν άφησε αυτό το προβάδισμα.

Το δεύτερο σετ ήταν ισόπαλο μέχρι το 3-3, μετά τα οποία υπήρξαν τρία διαδοχικά μπρέικ και ο Rus έσπασε δύο φορές. Ο Καλίνινα κράτησε ψύχραιμη στο 5-4 και σέρβιρε το ματς.

Μετά την ήττα του Rus, η πίεση ήταν υψηλή για τον Lamens. Η 24χρονη τενίστρια των Μπέρκελ και Ροντενρίς δεν πέρασε εύκολα λόγω του άτακτου παιχνιδιού της Γιαστρέμσκα. Ωστόσο, κατάφερε να αποδυναμώσει την αντίπαλό της με τέμπο και μακρινά χτυπήματα και κέρδισε το πρώτο σετ με 6-4.

Στη συνέχεια, η Jastremska συνήλθε και ανάγκασε ένα τρίτο σετ. Και οι δύο παίκτες πάλεψαν για αυτό που άξιζαν.

Παρόλο που η Lamers φαινόταν καλύτερη, δεν μπορούσε να δώσει το χτύπημα της βαριοπούλας στη Jastremska. Έγινε ψυχική μάχη και δεν υπήρξαν λιγότερα από εννέα μπρέικ στο τρίτο σετ. Η Γιαστρέμσκα παρέμεινε η πιο ψύχραιμη και επωφελήθηκε από πολλά αχρείαστα λάθη του Λάμενς στην καθοριστική φάση.

Η συνάντηση της Ουκρανίας εντός έδρας και της Ολλανδίας εκτός έδρας έγινε στο Βίλνιους της Λιθουανίας λόγω του πολέμου.

Τελική νίκη Καναδά

Ο τελικός του εθνικού τουρνουά έγινε στη Σεβίλλη της Ισπανίας μεταξύ Καναδά και Ιταλίας. Οι Καναδοί τενίστες έγιναν για πρώτη φορά γενικοί νικητές.

Η Marina Stakusic, νούμερο 258 στον κόσμο, έδωσε εκπληκτικά το προβάδισμα στον Καναδά επικρατώντας της Ιταλίδας Martina Trevisan: 7-5, 6-3. Η Leylah Fernandez, νούμερο 35 στον κόσμο, είχε επίσης αρκετά δύο σετ κόντρα στην Jasmine Paolini, που κατετάγη πέντε θέσεις υψηλότερα: 6-2, 6-3.

Ο Καναδάς ακολουθεί την Ελβετία. Οι Ελβετίδες που κέρδισαν πέρσι σε βάρος της Αυστραλίας δεν πέρασαν αυτή τη φορά τη φάση των ομίλων.