Οι παίκτες του Team World κερδίζουν ξανά το Laver Cup στο Βανκούβερ

Η Team World κατέκτησε την έκτη έκδοση του Laver Cup. Η Team Europe, που είχε κερδίσει τις πρώτες τέσσερις εκδόσεις, ηττήθηκε με 13-2 στο Βανκούβερ του Καναδά.

Οι παίκτες «από τον υπόλοιπο κόσμο» κέρδισαν και τους τέσσερις αγώνες την πρώτη μέρα. Αυτό δεν ήταν ακόμη ανυπέρβλητο για την αποδυναμωμένη Team Europe, η οποία έπρεπε να αντεπεξέλθει χωρίς τους Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Holger Rune και Στέφανο Τσιτσιπά, νούμερο ένα έως πέντε στην παγκόσμια κατάταξη, και τον τραυματία Rafael Nadal.

Το Team World κερδίζει ξανά το Laver Cup στο Βανκούβερ

Αλλά με μόνο μία νίκη (από τον Casper Ruud) τη δεύτερη μέρα, έπρεπε να κερδηθούν και οι τέσσερις αγώνες την τελευταία μέρα. Αυτό πήγε στραβά ήδη στον πρώτο αγώνα, όταν οι Hubert Hurkacz και Andrej Roeblev έχασαν στο διπλό από τους Ben Shelton και Frances Tiafoe.

Να πάτε έξω ή να διασκεδάσετε;

Στο Laver Cup, οι παίκτες δεν μπορούν να κερδίσουν βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη και κυρίως διακυβεύεται το κύρος. Ως εκ τούτου, το τουρνουά έχει μια έντονη διακύμανση μεταξύ απόδοσης και επίδειξης τένις.

Αυτό φάνηκε την πρώτη μέρα του αγώνα, την περασμένη Παρασκευή, όταν ο Γάλλος Gaël Monfils και ο Καναδός Felix Auger-Aliassime ήρθαν σε σύγκρουση.

Ο Auger-Aliassime ήθελε να παίξει ένα σοβαρό παιχνίδι, ενώ ο παίκτης του κοινού Monfils είπε ότι ήταν επίσης στο γήπεδο του τένις για να περάσει καλά. Αυτό προκάλεσε αρκετή αμοιβαία απογοήτευση.

Ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος συνδιοργάνωσε το Laver Cup στο Βανκούβερ τις τελευταίες ημέρες, πρέπει να εκτιμήσει τη φανατική στάση του Auger-Aliassime. Ο Federer ελπίζει να κάνει μια μέρα το Laver Cup τόσο μεγάλο όσο το διάσημο Ryder Cup στο γκολφ.

Η επόμενη έκδοση του Laver Cup θα είναι στο Βερολίνο το 2024.