Οι ροές τυχερών παιχνιδιών του Arteezy δεν ταιριάζουν καλά με μερικούς οπαδούς

Artour “Arteezy” Babaev, επαγγελματίας Dota 2 παίκτης και streamer, προστέθηκε πρόσφατα στην έξοδο του Twitch, επιλέγοντας αντ’ αυτού να ενταχθεί στον νέο του αντίπαλο, το Kick. Ενώ η νέα του συμφωνία είναι πιθανότατα πολύ πιο προσοδοφόρα, είναι επίσης πιθανό να είναι ο λόγος για τα νέα του streams τυχερών παιχνιδιών, προς απογοήτευση ορισμένων από τους οπαδούς του.

Το Kick είναι μια αναδυόμενη πλατφόρμα streaming που υποστηρίζεται από τον γίγαντα κρυπτογραφικών τυχερών παιχνιδιών Stake.com. Έχει εδραιωθεί γρήγορα ως ένας από τους κύριους αντιπάλους του Twitch χάρη στις προσοδοφόρες συμφωνίες που προσφέρει στους δημιουργούς περιεχομένου. Ωστόσο, η ελευθερία του λόγου του Kick και οι δεσμοί του με τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών δεν αρέσουν σε ορισμένους παίκτες.

Αν και ο Arteezy δεν έχει επιβεβαιώσει ευθέως ότι οι ροές τυχερών παιχνιδιών είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας του με την Kick, οι xQc και NICKMERCS έχουν μιλήσει στο παρελθόν για τα δικά τους συμβόλαια, λέγοντας ότι αναμένεται να παίζουν τυχερά παιχνίδια στις ροές.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου του Arteezy εξακολουθεί να επικεντρώνεται στο Dota 2, κάποιοι άνθρωποι δεν συμφωνούν με τα streams τυχερών παιχνιδιών του και έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους για το νέο περιεχόμενο.

Το Dota 2 έχει αγκαλιάσει την υποστήριξη του τομέα των τυχερών παιχνιδιών

Ο τζόγος ήταν ένα αμφιλεγόμενο θέμα στην κοινότητα του streaming, καθώς πολλοί έχουν ισχυριστεί ότι τα streams ενθαρρύνουν τον προβληματικό τζόγο μεταξύ των νεότερων ακροατηρίων. Εξαιτίας αυτού, το Twitch προσπάθησε να εισαγάγει αυστηρότερους περιορισμούς στις ροές τυχερών παιχνιδιών, επιδιώκοντας να προστατεύσει τους θεατές από βλάβες.

Ωστόσο, η καταστολή των τυχερών παιχνιδιών από το Twitch στέρησε επίσης ορισμένους δημιουργούς περιεχομένου από την κύρια πηγή εσόδων τους, προκαλώντας τη δημιουργία του Kick ως αντίπαλης πλατφόρμας. Παρόλα αυτά, πολλοί από τους οπαδούς του Arteezy δεν είναι πρόθυμοι να πάνε στο Kick για να παρακολουθήσουν τις ροές του εκεί, όπως αποδεικνύεται από τους αριθμούς τηλεθέασης του στις δύο πλατφόρμες.

Ενώ ορισμένοι οπαδοί εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, η ομαλοποίηση του τζόγου στην κοινότητα των esports σίγουρα μετρίασε τις αντιδράσεις. Το Dota 2 γίνεται όλο και πιο ανοιχτό σε χορηγίες από τον τομέα των τυχερών παιχνιδιών και των κρυπτονομισμάτων, γι’ αυτό και τα streams του Arteezy δεν προκάλεσαν οργή.

Κάποιοι μάλιστα επισήμαναν την υποτιθέμενη υποκρισία όσων δυσαρεστήθηκαν από τα streams του Arteezy για τα τυχερά παιχνίδια, λέγοντας ότι ο τομέας της Dota διαπλέκεται όλο και περισσότερο με τη σκηνή των τυχερών παιχνιδιών.

Σε άλλα νέα, ο xQc απάντησε πρόσφατα σε κάποια από τα σχόλια που έκαναν οι συνάδελφοί του streamers Ninja, Hasan και Pokimane σχετικά με το συμβόλαιό του με την Kick. Ο διάσημος χτύπησε τους δημιουργούς περιεχομένου για παραπλανητικά σχόλια σχετικά με τη συμφωνία του ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων και τους ζήτησε να υπογράψουν NDA ώστε να τους δείξει ότι έκαναν λάθος.