Οι τενίστες υστερούν έναντι της Ουκρανίας μετά την ήττα από τον ηγέτη Ρώσο

WeLoveSports.gr

Η Arantxa Rus (WTA-51) έχασε από την Ουκρανή Anhelina Kalinina στα πλέι οφ του Billie Jean King Cup. Ο Ολλανδός αρχηγός έχασε με 6-4 και 6-4 από το νούμερο 27 του κόσμου.

Οι Ολλανδοί τενίστες είναι πλέον 1-2 πίσω από την Ουκρανία και πρέπει να κερδίσουν τους επόμενους δύο αγώνες. Σήμερα θα γίνουν αγώνες μεταξύ της Suzan Lamens (WTA-216) εναντίον της Dayana Yasmremska (WTA-106) και των διπλών Arianne Hartono και Demi Schuurs εναντίον Lyudmyla και Nadiia Kichenok.

Εάν κερδίσει, η Ολλανδία μπορεί να κάνει άλλη μια προσπάθεια να προκριθεί στους τελικούς Billie Jean King του χρόνου. Οι δώδεκα καλύτερες χώρες διαγωνίζονται για την τελική νίκη στο τουρνουά της χώρας. Οι φετινοί Τελικοί διεξάγονται τώρα στη Σεβίλλη της Ισπανίας.

Συσκευάζω πάλι

Το πρώτο παιχνίδι ήταν για τους Ρώσους, αλλά ο Καλίνινα προηγήθηκε σύντομα με 3-1 στο εναρκτήριο σετ. Ο 32χρονος βετεράνος από το Monster κατάφερε να επιστρέψει στο 4-3, αλλά στη συνέχεια ο Ουκρανός έτρεξε ξανά μπροστά και πήρε το πρώτο σετ: 6-4.

Το ερώτημα ήταν αν η Ολλανδή, που κέρδισε τον πρώτο της τίτλο WTA στο Αμβούργο τον περασμένο Ιούλιο, θα μπορούσε να συνέλθει στο δεύτερο σετ. Χάρη εν μέρει σε μερικούς άσσους, ο αριστερόχειρας Ρώσος προηγήθηκε με 2-1.

Αλλά στο ψυχικό παιχνίδι που είναι το τένις, έπεσε κάτω και έδωσε εύκολα το προβάδισμα στην Καλίνινα μετά από δύο παιχνίδια αγάπης: 3-2.

Για άλλη μια φορά ο Rus έπρεπε να προσπαθήσει να επιδιορθώσει το έλλειμμα. Επέλεξε την επίθεση και λειτούργησε. Ο Rus εκμεταλλεύτηκε ένα break point και επέστρεψε στο 4-4. Όμως ο Ουκρανός χτύπησε την αποφασιστική στιγμή. Χωρίς δισταγμό χρησιμοποίησε πρώτα το match point.