Οι Gauff, Rybakina, Dimitrov και Rublev διεκδικούν τους πρώτους τίτλους τένις του 2024

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Οι τενίστριες Coco Gauff και Jelena Rybakina έδειξαν μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Australian Open ότι είναι έτοιμοι για το πρώτο Grand Slam τουρνουά της νέας χρονιάς.

Όπως και πέρυσι, ο Gauff κέρδισε το τουρνουά WTA στο Ώκλαντ. Ο Rybakina κέρδισε λόγω ανωτέρας βίας στο τουρνουά WTA στο Μπρίσμπεϊν.

Στους άνδρες, οι πρώτοι τίτλοι της νέας χρονιάς πήραν οι Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (στο Μπρίσμπεϊν) και Αντρέι Ρούμπλεφ (Χονγκ Κονγκ). Ήταν ο πρώτος τίτλος ATP του Ντιμιτρόφ σε περισσότερα από έξι χρόνια. Ο Βούλγαρος νίκησε στον τελικό τον Χόλγκερ Ρούν με 7-6 (5), 6-4.

Ο 32χρονος Ντιμιτρόφ κέρδισε τους τελικούς του ATP στα τέλη του 2017, αλλά στη συνέχεια είχε υποστηρικτικό ρόλο στην περιοδεία του ATP για χρόνια. Σε μια ποιοτική τελική μάχη με πολλά σπουδαία ράλι και συναρπαστικά παιχνίδια, ο Ντιμιτρόφ είχε το πάνω χέρι με σταθερό παιχνίδι.

Ο Ρούμπλεφ νίκησε στον τελικό τον Εμίλ Ρουσουβουόρι: 6-4,6-4. Ο Ρώσος δεν έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αυτή την εβδομάδα, αλλά παρ’ όλα αυτά έφτασε σε τελικό ATP για 24η φορά. Στο δρόμο για τον δέκατο πέμπτο τίτλο του, δεν είχε να φοβηθεί τίποτα από τον Ρουσουβουόρι.

Ο Gauff ήταν πολύ δυνατός για την Jelina Svitolina, μαθήτρια του Raemon Sluiter, σε ένα συναρπαστικό τελικό 6-7 (4), 6-3, 6-3. Η νικήτρια του US Open έχασε τη μοναδική προηγούμενη συνάντηση με τη Svitolina στο Australian Open πριν από τρία χρόνια και τώρα περνούσε δύσκολα και στη Νέα Ζηλανδία.

Ο Αμερικανός άφησε αχρησιμοποίητα τρία σετ στο πρώτο σετ στο 5-3 και στη συνέχεια είχε μια κακή φάση. Στο 5-3 στο δεύτερο σετ, ο Γκάουφ έχασε ξανά δύο σετ πόιντ, αλλά το τρίτο ήταν επί τόπου. Στο σετ τρία, η Gauff έσπασε τη Svitolina με 4-3, μετά από το οποίο χρησιμοποίησε το πρώτο της match point στιγμές αργότερα.

Η Sabalenka ευχαριστεί τον Rybakina για τρία παιχνίδια

Η Ριμπακίνα, νούμερο τέσσερα στον κόσμο, νίκησε τη δεύτερη Αρίνα Σαμπαλένκα με 6-0, 6-3 στον τελικό του Μπρίσμπεϊν. Πέρυσι, η Sabalenka κέρδισε τη Rybakina στον τελικό του Australian Open, αλλά αυτή τη φορά δεν είχε καμία ευκαιρία.

Έκανε δώδεκα αχρείαστα λάθη στο πρώτο σετ, ενώ η Καζακστάν έφτασε σε μεγάλο επίπεδο. Στο δεύτερο σετ, η Rybakina επεκτάθηκε γρήγορα σε 4-1, μετά την οποία εξασφάλισε τον έκτο τίτλο της WTA. «Θέλω να ευχαριστήσω τη Jelena που με άφησε να κερδίσω τρία παιχνίδια, κάτι που το έκανε να νιώθω λίγο σαν αγώνας», είπε η Sabalenka.

37ος τίτλος Roger

Το τουρνουά διπλών στο Μπρίσμπεϊν ήταν θήραμα για τον Ζαν Ζιλιέν Ροζέρ. Ο Ολλανδός και ο νέος Βρετανός συνεργάτης του στο διπλό, Λόιντ Γκλάσπουλ, επέζησαν από δύο ματς στο σούπερ τάι μπρέικ απέναντι στο γερμανικό δίδυμο Kevin Krawietz/Tim Pütz, 7-6,5-7,12-10.

Για τον 42χρονο Roger είναι ο 37ος τίτλος του ATP.