Οι Hurkacz και Rublev προκρίνονται στον τελικό του τουρνουά masters στη Σαγκάη

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο τελικός του τουρνουά masters της Σαγκάης είναι μεταξύ του Hubert Hurkacz και του Andrej Rublev.

Ο Πολωνός νούμερο 17 στον κόσμο προκρίθηκε στην τελική μάχη κερδίζοντας τον Sebastian Korda (ATP-26) σε δύο σετ στους ημιτελικούς: 6-3, 6-4. Ο Ρούμπλεφ, ο Ρώσος νούμερο 7 στον κόσμο, νίκησε τον Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (ATP-19): 7-6 (7), 6-3.

Πολωνικό υπηρεσιακό πυροβόλο

Ο Αμερικανός Korda είχε νικήσει τον κάτοχο του τίτλου Daniil Medvedev νωρίτερα στο τουρνουά, αλλά τώρα δεν είχε καμία ευκαιρία απέναντι στο Πολωνικό service gun. Ο Hurkacz πέτυχε δεκατέσσερις άσους και δεν δέχθηκε ούτε ένα break point.

Αυτό του επέτρεψε να παίξει ελεύθερα στα σερβίς του αντιπάλου του και δύο φορές αυτό οδήγησε σε break. Με τη νίκη του θα βρεθεί για τρίτη φορά σε τελικό masters τουρνουά την Κυριακή. Το 2021 κέρδισε στο Μαϊάμι και ένα χρόνο αργότερα έχασε τον τελικό στο Μόντρεαλ.

Τόσο ο Ρούμπλεφ όσο και ο Ντιμιτρόφ κέρδισαν τρεις από τις προηγούμενες έξι συναντήσεις και για άλλη μια φορά οι δυο τους απέφυγαν μετά βίας. Στο πρώτο σετ, που διήρκεσε 77 λεπτά, και οι δύο παίκτες έσπασαν ο ένας τον άλλον μία φορά και μετά ο Ρούμπλεφ χτύπησε στο δεύτερο σετ του στο τάι μπρέικ.

Με ένα πρόωρο μπρέικ στο σετ δύο, ο Ντιμιτρόφ φάνηκε να ξεπερνά γρήγορα αυτό το χτύπημα, αλλά μετά το ριμπρέικ του Ρούμπλεφ (στο 2-1) το έχασε. Ο Ρώσος βρίσκεται σε τελικό masters για τέταρτη φορά, έναν από τους οποίους κέρδισε (τον Απρίλιο στο Μόντε Κάρλο).