Οι Swiatek και Gauff ξεκινούν με νίκη τους τελικούς WTA, η κριτική για την πίστα αυξάνεται

WeLoveSports.gr

Η Iga Swiatek και η Coco Gauff ξεκίνησαν με νίκη τους τελικούς του WTA στο Κανκούν του Μεξικού.

Η δεύτερη Swiatek δυσκολεύτηκε με την Marketa Vondrousova, αλλά τελικά κέρδισε σε δύο σετ: 7-6 (3), 6-0. Ο Γκάουφ, νούμερο τρία στη λίστα πλασαρισμάτων, επέτρεψε στον Ons Jabeur μόνο ένα παιχνίδι: 6-0, 6-1.

Κριτική των περιστάσεων

Μετά τον αγώνα τους, η Swiatek και η Vondrousova ενώθηκαν με την νούμερο ένα του κόσμου Aryna Sabalenka, η οποία επέκρινε τις συνθήκες παιχνιδιού μετά τη νίκη της μια μέρα νωρίτερα. Για αυτό είχε μιλήσει και η Έλενα Ρυμπακίνα.

Οι παίκτες παραπονιούνται κυρίως για το προσωρινό σκληρό γήπεδο, το οποίο χτίστηκε στην κορυφή ενός γηπέδου γκολφ. Οι μπάλες αναπηδούσαν περίεργα και το γήπεδο δεν ήταν έτοιμο αρκετά νωρίς για να επιτρέψει αρκετές ώρες προπόνησης πριν από το τουρνουά. Swiatek: “Αυτό σαφώς δεν είναι θετικό για εμάς.”

Η Sabalenka είπε κάποια πιο δυνατά λόγια για τις συνθήκες στο Κανκούν. “Ειλικρινά, αυτό είναι ένα νέο επίπεδο ασέβειας από το WTA για τους παίκτες, οι οποίοι μερικές φορές δεν αισθάνονται καν αρκετά ασφαλείς για να κινηθούν σε αυτό το γήπεδο. Αυτό δεν είναι το επίπεδο που περιμένω από τους τελικούς του WTA.”

Οι γκρινιάρηδες τενίστες στους τελικούς του WTA: «Το γήπεδο είναι πολύ κακό»

Η Πολωνή Swiatek ξεκίνησε ατημέλητα το τουρνουά τέλους χρονιάς, στο οποίο συμμετέχουν οι οκτώ καλύτεροι παίκτες της σεζόν. Μετά από δεκατρία δικά του λάθη και τρία χαμένα σερβίς παιχνίδια, ο νικητής των τεσσάρων Grand Slam και νούμερο δύο στον κόσμο βρέθηκε πίσω με 5-2.

Η Vondrousova, το νούμερο έξι του παγκόσμιου, σέρβιρε σε αυτή τη θέση για μια νίκη σετ, αλλά εκείνη τη στιγμή τα πράγματα άρχισαν ξαφνικά να αλλάζουν για τον Swiatek. Κέρδισε τέσσερα παιχνίδια στη σειρά και κέρδισε ένα τάι μπρέικ.

Στο τάι μπρέικ το σκορ στη συνέχεια ισοφαρίστηκε σε 3-3. Στη συνέχεια, ο Swiatek έβγαλε δύο νικητές και τον πρώτο άσο του αγώνα που κέρδισε το σετ, το οποίο κράτησε περισσότερο από μία ώρα. Η τσεχική αντίσταση διαλύθηκε έτσι. Η Βοντρούσοβα δεν κέρδισε άλλο παιχνίδι και 35 λεπτά αργότερα η νίκη του Σβιάτεκ ήταν στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο αγώνας του Γκάουφ, νούμερο τρία στην παγκόσμια κατάταξη, κόντρα στην Τζαμπέρ (WTA-7) διήρκεσε συνολικά μόλις 59 λεπτά. Ο 19χρονος Αμερικανός δυσκολεύτηκε μόνο στο τελευταίο παιχνίδι της αναμέτρησης. Χρειαζόταν τέσσερις πόντους αγώνα για να τερματίσει απέναντι στη δέκα χρόνια μεγαλύτερη Τυνήσια.