Οι Verstappen και De Groot ήταν υποψήφιοι για τα βραβεία Laureus

WeLoveSports.gr

Ο οδηγός της Formula 1 Max Verstappen και ο τενίστας με αναπηρικό αμαξίδιο Diede de Groot έχουν προταθεί για τα περίφημα βραβεία Laureus.

Ο Verstappen έχει την ευκαιρία να κερδίσει τον τίτλο του αθλητή της χρονιάς. Ο De Groot μπορεί να εκλεγεί αθλητής της χρονιάς με αναπηρία.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε γκαλά στη Μαδρίτη στις 22 Απριλίου.

Ανταγωνισμός

Ο Verstappen έχει ανταγωνισμό στην κατηγορία του από τους ποδοσφαιριστές Lionel Messi (νικητή του βραβείου Laureus πέρυσι) και Erling Haaland, τον τενίστα Novak Djokovic, τον αθλητή Mondo Duplantis και τον αθλητή Noah Lyles.

Ο Verstappen ήταν πρωτοφανής κυρίαρχος την περασμένη σεζόν στην F1 και κέρδισε τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο του. Το Red Bull Racing του Verstappen έχει προταθεί στην κατηγορία των καλύτερων αθλητικών ομάδων.

Ο De Groot πρέπει να ανταγωνιστεί τους παρα-κολυμβητές Simone Barlaam και Danylo Chufarov, τους παρααθλητές Luca Ekler και Markus Rehm και την παραποδηλάτη Nicole Murray.

Μεταξύ των γυναικών, η ποδοσφαιρίστρια Aitana Bonmatí, οι αθλήτριες Shericka Jackson, Faith Kipyegon και Sha’Carri Richardson, η σκιέρ Mikaela Shiffrin και η τενίστρια Iga Swiatek έχουν προταθεί.