Ολλανδοί τενίστες χάνουν από την Κροατία: αποκλείστηκαν στο United Cup

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Οι Ολλανδοί τενίστες δεν πέρασαν από τη φάση των ομίλων του United Cup, του τουρνουά μεικτών εθνικών ομάδων. Μετά την ήττα με 2-1 από την Κροατία, τελείωσε στο Σίδνεϊ.

Η ολλανδική ομάδα, που αποτελούνταν από τους Tallon Greekpoor, Wesley Koolhof, Arantxa Rus και Demi Schuurs, τερμάτισε τελευταία στον όμιλο με τους Κροάτες και τη Νορβηγία.

Με ένα ματς να απομένει, η Ολλανδία είχε ακόμα την ευκαιρία να προκριθεί στα προημιτελικά. Οι Schuurs και Koolhof έπρεπε να κερδίσουν τον διπλό αγώνα τους με 2-0. Η Ντόνα Βέκιτς και ο Ιβάν Ντόντιγκ ηττήθηκαν (6-7 (3), 6-3, 14-12), αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να προχωρήσουν.

Ήταν συναρπαστικό στον όμιλο, επειδή η Ολλανδία τερμάτισε τελευταία κάτω από την Κροατία (ισοζύγιο αγώνων -1) με βάση το ισοζύγιο κερδισμένων αγώνων (-2). Οι Κροάτες πέρασαν από τους Νορβηγούς λόγω της ήττας στο τελευταίο ματς από Schuurs και Koolhof.

Απώλεια ελληνικού στίβου και ρώσικων

Η Greek Spoor έχασε από τον Κροάτη Borna Coric: 6-7 (4), 4-6. Ο Ολλανδός νούμερο 23 στον κόσμο είχε τις πρώτες ευκαιρίες, αλλά έχασε και τα δύο σετ πόιντ και στη συνέχεια έχασε το τάι μπρέικ. Ο Greekpoor κατάφερε να επιδιορθώσει το πρώτο break στο σετ δύο, αλλά όχι το δεύτερο.

Η Arantxa Rus έχασε στη συνέχεια από την Donna Vekic σε τρία σετ: 2-6, 6-3, 1-6. Η Ολλανδή νούμερο 51 στον κόσμο ξεκίνησε δυνατά, αλλά στη συνέχεια χάρισε το πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ, ο Rus συνήλθε, αλλά στο τρίτο καθοριστικό σετ, ο Κροάτης εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Ρωσίας και οι Ολλανδοί δεν είχαν καμία ευκαιρία.

Το United Cup στην Αυστραλία συνεχίζεται την Τετάρτη με τους τελευταίους αγώνες της φάσης των ομίλων και τους πρώτους προημιτελικούς.