Ολοκληρώθηκε η συγκλονιστική μεταγραφή: Ο Χάμιλτον οδηγεί για τη Ferrari το 2025, ο Σάινζ έφυγε

WeLoveSports.grΤροποποιημένο

Ο οδηγός της Φόρμουλα 1 Λιούις Χάμιλτον πραγματοποιεί μια συγκλονιστική μεταγραφή. Ο οδηγός της Mercedes θα κάνει τη μεταπήδηση στη Ferrari το 2025. Η Ferrari και η Mercedes το επιβεβαίωσαν με ανακοίνωσή τους.

Έτσι θα τελειώσει η πολυετής θητεία του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στη Mercedes. Ο επικεφαλής της ομάδας Toto Wolff σχολίασε την αποχώρηση του Hamilton. “Γνωρίζαμε ότι κάποια στιγμή η συνεργασία μας θα τελείωνε φυσιολογικά, και αυτή η μέρα έχει πλέον έρθει. Αποδεχόμαστε την απόφαση του Lewis να αναζητήσει μια νέα πρόκληση”.

Ο ίδιος ο Χάμιλτον δήλωσε τα εξής: “Είχα 11 υπέροχα χρόνια με αυτή την ομάδα και είμαι πολύ περήφανος για όσα έχουμε πετύχει μαζί. Η Mercedes είναι μέρος της ζωής μου από τότε που ήμουν 13 ετών. Είναι ένα μέρος όπου μεγάλωσα, οπότε αυτή ήταν μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να πάρω ποτέ”.

Ο Carlos Sainz φεύγει

Η άφιξη του Χάμιλτον σημαίνει ταυτόχρονα και το αντίο του Κάρλος Σάινζ στους Ιταλούς. Ο Ισπανός ανακοίνωσε την αποχώρησή του στο Instagram σήμερα το βράδυ. “Έχουμε ακόμα μια μεγάλη σεζόν μπροστά μας και όπως πάντα θα δώσω τα πάντα για την ομάδα και όλους τους οπαδούς παγκοσμίως”, έγραψε. Το πού θα πάει, θα το μοιραστεί σύντομα.

Η είδηση της μεταγραφής του Χάμιλτον είχε διαρρεύσει νωρίτερα σήμερα. Πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης είχαν ήδη ανακοινώσει ότι οι δύο ομάδες βρίσκονταν σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις. Στη συνέχεια, η Mercedes διοργάνωσε συνάντηση για τους εργαζόμενους το απόγευμα. Εκεί, είχαν ήδη ενημερωθεί για την αποχώρηση του Χάμιλτον.

Ο Χάμιλτον, ο οποίος ξεκινά φέτος τη 12η σεζόν του με τη Mercedes, ευδοκίμησε στη γερμανική ομάδα. Εκεί, ο Βρετανός έγινε ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς της Φόρμουλα 1: πήρε τον έβδομο παγκόσμιο τίτλο του το 2020, μόνο ο πρώτος του ήταν στην υπηρεσία της McLaren, και εξακολουθεί να έχει κερδίσει τα περισσότερα γκραν πρι (103 νίκες).

Γιαν Λάμερς για πιθανή μεταγραφή Χάμιλτον στη Ferrari: “Ωραίο σοκ

Έπρεπε να δει τον Max Verstappen να του παίρνει τη δύναμη τα τελευταία τρία χρόνια. Η Mercedes δεν μπορεί πλέον να ανταγωνιστεί τη Red Bull, την ομάδα του Ολλανδού. Ο Χάμιλτον κέρδισε για τελευταία φορά γκραν πρι το 2021, στη Σαουδική Αραβία.

Πρόσφατα επεκτάθηκε το συμβόλαιό του

Η μεταγραφή στη Ferrari είναι αξιοσημείωτη. Μόλις πρόσφατα, ο Βρετανός επέκτεινε το συμβόλαιό του με τη γερμανική ομάδα και ο Χάμιλτον δήλωσε ότι αυτός και η Mercedes εξακολουθούν να είναι ημιτελείς δουλειές είχε. Ήθελε να επιστρέψει στην κορυφή με την ομάδα. Αυτό θα πρέπει να συμβεί την επόμενη σεζόν.

Η νέα σεζόν της F1 δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Το πρώτο γκραν πρι, αυτό του Μπαχρέιν, είναι προγραμματισμένο για τις 2 Μαρτίου. Μεταξύ 21 και 23 Φεβρουαρίου, η χώρα αυτή φιλοξενεί επίσης ημέρες δοκιμών.