Ολυμπιακοί Αγώνες: Η απόφαση της ΔΟΕ δίνει στο Σαπόρο λίγο χρόνο για να προετοιμάσει την υποψηφιότητα για το 2034

Οι πιθανότητες του Σαπόρο να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2034 μειώθηκαν περαιτέρω την Κυριακή, όταν η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να επιλέξει τους οικοδεσπότες του 2030 και του 2034 ταυτόχρονα, πιθανότατα το επόμενο καλοκαίρι.

Την Τετάρτη, το Σαπόρο, ο οικοδεσπότης του 1972, απέσυρε επίσημα την υποψηφιότητά του για να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες για δεύτερη φορά το 2030, επικαλούμενο έλλειψη ενθουσιασμού μετά τα σκάνδαλα διαφθοράς γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021 στο Τόκιο.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Γιασουχίρο Γιαμασίτα είχε προτείνει να διεκδικήσει το Σαπόρο το 2034 ή αργότερα, και ο δήμαρχος Κατσουχίρο Ακιμότο συμφώνησε με το σχέδιο.

Αλλά η απόφαση της ΔΟΕ να επιλέξει ταυτόχρονα και τους δύο οικοδεσπότες αφήνει στο Σαπόρο ελάχιστο χρόνο για να υποβάλει υποψηφιότητα για το 2034.

Η Σουηδία και η Γαλλία είναι πιθανό να προκριθούν για το 2030, ενώ το Σολτ Λέικ Σίτι στη Γιούτα είναι επί του παρόντος ένας ισχυρός υποψήφιος για το 2034.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ μιλάει σε συνεδρίαση της ΔΟΕ στη Βομβάη της Ινδίας, στις 15 Οκτωβρίου 2023. (Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά της ΔΟΕ)( WeLoveSports)