Ολυμπιακοί Αγώνες: Μπέιζμπολ-σόφτμπολ μεταξύ των πρόσθετων αθλημάτων που προτείνονται για το 2028

Το μπέιζμπολ-σόφτμπολ, το άθλημα που κέρδισε η Ιαπωνία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, ήταν ένα από τα πέντε πρόσθετα αθλήματα που προτάθηκαν τη Δευτέρα από τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες το 2028.

Το κρίκετ, το ποδόσφαιρο με σημαία -μια εκδοχή του αμερικανικού ποδοσφαίρου με περιορισμένη επαφή-, το λακρός και το σκουός είναι τα άλλα τέσσερα αθλήματα που πρότεινε η οργανωτική επιτροπή του Λος Άντζελες στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Επιτροπή Ολυμπιακού Προγράμματος της ΔΟΕ θα εξετάσει την πρόταση και θα υποβάλει σύσταση στο Εκτελεστικό της Συμβούλιο. Εάν η σύσταση γίνει αποδεκτή, η Επιτροπή θα παρουσιάσει την πρόταση στην τριήμερη Σύνοδο της ΔΟΕ που αρχίζει την Κυριακή στη Βομβάη της Ινδίας.

Από τα εννέα αθλήματα που εξετάζονται, το καράτε, τα μηχανοκίνητα αθλήματα και το kickboxing έχουν αποκλειστεί, όπως και το breakdancing, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες το επόμενο καλοκαίρι στο Παρίσι.

Το μπέιζμπολ-σόφτμπολ ήταν ένα πρόσθετο άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά δεν επιλέχθηκε για τους Αγώνες του 2024.

Η Γιαπωνέζα pitcher Yukiko Ueno απεικονίζεται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στον οποίο η Ιαπωνία νίκησε την Κίνα για να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο σόφτμπολ γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Shaoxing της Κίνας, στις 2 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Εάν επιλεγεί, το κρίκετ θα επιστρέψει στο ολυμπιακό πρόγραμμα για πρώτη φορά μετά από 128 χρόνια και το λακρός μετά από 120 χρόνια.

Το ποδόσφαιρο με σημαία και το σκουός δεν έχουν διεξαχθεί ποτέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.