Οργανώσεις τένις: μέτρα κατά των απογευματινών αγώνων και των διαφορετικών μπάλες

WeLoveSports.gr

Για να αποτρέψουν την έναρξη των αγώνων τένις μετά τις έντεκα το βράδυ, οι επαγγελματικές οργανώσεις τένις για άνδρες (ATP) και γυναίκες (WTA) έχουν εκπονήσει νέες κατευθυντήριες γραμμές. Η σύσταση είναι να μην ξεκινήσετε όλες τις βραδινές συνεδρίες στα τουρνουά μετά τις έξι και μισή. Δεν επιτρέπεται η έναρξη νέων παιχνιδιών μετά τις έντεκα το βράδυ.

Επιπλέον, η ATP και η WTA ανακοινώνουν μια «στρατηγική μελέτη» που θα πρέπει να οδηγήσει σε μεγαλύτερη συνέπεια στη χρήση των μπάλες του τένις. Οι κορυφαίοι παίκτες παραπονιούνται πρόσφατα όλο και περισσότερο για τις διαφορές στις μπάλες που έχουν να αντιμετωπίσουν κάθε εβδομάδα. Αυτό θα οδηγούσε σε αυξανόμενο αριθμό τραυματισμών.

Τα πιο σημαντικά θέματα της ημερήσιας διάταξης

«Το πρόγραμμα των αγώνων και οι μπάλες του τένις είναι τα πιο σημαντικά θέματα ατζέντας για εμάς που θέλουμε να θίξουμε μαζί με το WTA», δήλωσε ο πρόεδρος του ATP, Andrea Gaudenzi. «Είναι επιτακτική ανάγκη το άθλημα να εξελιχθεί και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου τένις, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία των αθλητών και την εμπειρία του θεατή».

Ο Gaudenzi πιστεύει ότι η κοινή οργάνωση είναι ένα καλό παράδειγμα της ολοένα και πιο εντατικής συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών τένις.

Ειδικότερα, ο αυξανόμενος αριθμός αγώνων που τελειώνουν μετά τα μεσάνυχτα είναι ένα αυξανόμενο αγκάθι στα ATP και WTA. Ένα παράδειγμα αυτού είναι ο αγώνας του Άντι Μάρεϊ με τον Θανάση Κοκκινάκη στον δεύτερο γύρο του Australian Open πέρυσι. Το ματς που κέρδισε ο Μάρεϊ ξεκίνησε στις δώδεκα και μισή το βράδυ και δεν τελείωσε μέχρι τις τέσσερις το πρωί.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανία και η Αυστραλία έπαιξαν μεταξύ τους στο United Cup στο Περθ και το πλήθος είχε σε μεγάλο βαθμό επιστρέψει στο σπίτι του όταν η Γερμανία εξαργύρωσε το πόντο του αγώνα γύρω στις τρεις και μισή το πρωί.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές θα εισαχθούν αυτόν τον μήνα και θα λειτουργήσουν ως δοκιμαστικές για το υπόλοιπο της σεζόν.

Προσαρμογές στη Μελβούρνη

Τουρνουά όπως το Australian Open, που ξεκινά την Κυριακή στη Μελβούρνη, δεν υπάγονται στην αιγίδα των δύο επαγγελματικών οργανώσεων. Αλλά η αυστραλιανή ένωση έχει ήδη ανακοινώσει ότι έχει δημιουργήσει περισσότερο «χώρο αναπνοής» στο πρόγραμμα ξεκινώντας μια μέρα νωρίτερα από το κανονικό, πράγμα που σημαίνει ότι λιγότεροι αγώνες θα ξεκινήσουν αργότερα το βράδυ.

Το φετινό Australian Open δεν θα διαρκέσει δεκατέσσερις αλλά δεκαπέντε ημέρες.