Ο άρρωστος Sainz χάνει το GP Σαουδικής Αραβίας, ο Bearman πέφτει μέσα και κάνει ντεμπούτο στη Formula 1

WeLoveSports.gr

Ο Carlos Sainz θα χάσει το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας. Ο οδηγός της Ferrari αντιμετωπίζει πρόβλημα σκωληκοειδίτιδας και χρειάζεται χειρουργική επέμβαση.

Την Τετάρτη, ο Sainz απουσίασε από την ημέρα Τύπου στο σιρκουί της Τζέντα επειδή δεν αισθανόταν καλά, αλλά την Πέμπτη ήταν αρκετά καλά για να οδηγήσει την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Ο εφεδρικός οδηγός Oliver Bearman αντικαθιστά τον Ισπανό στην Scuderia. Ήταν ούτως ή άλλως παρών στους αγώνες της Formula 2 στην Τζέντα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά τώρα κάνει απροσδόκητα το ντεμπούτο του στη Formula 1. Στα 18 του χρόνια και 305 ημέρες, είναι ο τρίτος νεότερος οδηγός που έχει οδηγήσει ποτέ σε GP.

Την Πέμπτη, ο Bearman πήρε ακόμα την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές της Formula 2, αλλά οι κανονισμοί δεν του επιτρέπουν να οδηγεί και στα δύο πρωταθλήματα το ίδιο Σαββατοκύριακο.

Κακός συγχρονισμός

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον 18χρονο Bearman, αλλά ίσως να μην έρθει σε ιδανική στιγμή. Ο Άγγλος θα έχει μόνο μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών πριν από τις κατατακτήριες δοκιμές. Επιπλέον, η πίστα δρόμου της Τζέντα είναι μία από τις ταχύτερες και πιο επικίνδυνες πίστες της χρονιάς.

Ο Bearman, 2021 Ιταλός και Γερμανός πρωταθλητής της Formula 4 για την ολλανδική Van Amersfoort Racing, έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 στο περσινό GP του Μεξικού, όταν του επετράπη να κάνει μέτρα με τη Haas στην πρώτη περίοδο δοκιμών.

Ο Sainz διανύει την τελευταία του χρονιά στη Ferrari. Ακόμη και πριν ξεκινήσει η τρέχουσα σεζόν, γνώριζε ότι θα αντικατασταθεί από τον Lewis Hamilton την επόμενη χρονιά.

Πριν από δύο χρόνια, ο Alexander Albon έχασε το GP της Ιταλίας λόγω σκωληκοειδίτιδας. Τότε ο Nyck de Vries έκανε το αγωνιστικό του ντεμπούτο στη Williams.