Ο Αλκαράζ εύκολος, ο Μεντβέντεφ και ο Ζβέρεφ πιο δύσκολα στα προημιτελικά στη Μελβούρνη

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Οι Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev και Alexander Zverev προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Australian Open. Ο Αλκαράζ είχε το πιο εύκολο ματς από τα τρία, νίκησε τον Μιόμιρ Κετσμάνοβιτς σε τρία σετ (6-4, 6-4, 6-0).

Ο Μεντβέντεφ πέρασε λίγο πιο δύσκολα με τον Νούνο Μπόρχες (6-3, 7-6 (4), 5-7, 6-1) σε τέσσερα σετ. Για τον Ζβέρεφ ήταν επιβίωση: ο Γερμανός νούμερο έξι στον κόσμο κέρδισε μόνο στο πέμπτο σετ, σε ένα απόλυτο τάι μπρέικ, τον Βρετανό Κάμερον Νόρρι (7-5, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6). (3)).

Ο Hubert Hurkacz βρίσκεται επίσης στους τελευταίους οκτώ του Grand Slam τουρνουά της Μελβούρνης, μετά τη νίκη του σε τρία σετ (7-6 (8), 7-6 (3), 6-4) επί του Γάλλου Arthur Cazaux. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε και στο παρελθόν στα προημιτελικά.

Ο Αλκαράζ έχασε τη λιγότερη ενέργεια τη Δευτέρα. Μετά από μια ώρα και 50 λεπτά το παιχνίδι τελείωσε. Ο Αλκαράζ παίζει στο Australian Open για τρίτη φορά και δεν έχει φτάσει ποτέ τόσο μακριά στο παρελθόν. «Αισθάνομαι όλο και καλύτερα κάθε μέρα», ο 20χρονος Ισπανός ζέστανε τον κόσμο πριν τον προημιτελικό του απέναντι στον Ζβέρεφ.

Ο Μεντβέντεφ χτυπάει τον Χουρκάτς

Χαλαρή βραδιά είχε και ο Μεντβέντεφ, μέχρι που τρελάθηκε λίγο απέναντι στον Μπόρχες στο τέλος του τρίτου σετ. Χειρονομώντας και μιλώντας με τον προπονητή του, ο Μεντβέντεφ αναρωτήθηκε πώς ήταν δυνατόν να μην είχε σερβίρει απλώς το παιχνίδι μετά το προβάδισμα 5-2. Τελικά, ο Μεντβέντεφ κατάφερε να αποτινάξει το νούμερο 69 του κόσμου σε τέσσερα σετ.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που δεν ήταν πεντάσετ», είπε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος ανέκαμψε γρήγορα μετά τη νίκη του και έμεινε στο γήπεδο για πολύ καιρό για να αναλύσει το παιχνίδι του και να επιστρέψει με τον συνεντευκτή.

Το τουρνουά ανδρών συνεχίζεται την Τρίτη με τον Τζόκοβιτς εναντίον του Τέιλορ Φριτς και τον Γιάννικ Σίνερ εναντίον του Αντρέι Ρούμπλεφ. Οι υπόλοιποι προημιτελικοί είναι την Τετάρτη, με τον Μεντβέντεφ εναντίον του Πολωνού υπηρεσιακού όπλου Hurkacz και τον Zverev εναντίον του Alcaraz.