Ο Αλκαράζ κερδίζει τον Μεντβέντεφ και συναντά τον Τζόκοβιτς στους ημιτελικούς του ATP Finals

WeLoveSports.gr

Ο Αλκαράζ κερδίζει τον Μεντβέντεφ, και οι δύο προκρίνονται στους τέσσερις τελευταίους τελικούς του ATP

Ο Carlos Alcaraz προκρίθηκε στα ημιτελικά του ATP Finals στο Τορίνο. Ο 20χρονος Ισπανός νίκησε τον Daniil Medvedev στον τελευταίο αγώνα των ομίλων με 6-4, 6-4 και θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic στον επόμενο γύρο, μια επανάληψη του τελικού του Wimbledon νωρίτερα φέτος.

Ο Αλκαράζ, νούμερο δύο στην παγκόσμια κατάταξη, έπρεπε να κερδίσει για να περάσει στη φάση νοκ άουτ, ο Μεντβέντεφ είχε ήδη εξασφαλιστεί μια θέση στην τελευταία τετράδα.

Ο αγώνας αρχικά κύλησε ομαλά. Ο Αλκαράζ απέκλεισε δύο ευκαιρίες στο πρώτο σετ με 1-2 και έσπασε τον Ρώσο, το νούμερο τρία του κόσμου, μετά από τέσσερις πολύ δυνατούς πόντους στο 3-3 στο έρωτα. Στο 4-4 στο δεύτερο σετ, ο Αλκαράζ έκανε ένα κρίσιμο break, εν μέρει χάρη σε διπλό σφάλμα του Μεντβέντεφ.

Ο δρόμος προς τη νίκη ήταν λοιπόν ξεκάθαρος για τον καλοπροαίρετο Αλκαράζ και χρησιμοποίησε το πρώτο του ματς πόιντ αφού ο Μεντβέντεφ είχε χτυπήσει την μπάλα έξω από το γήπεδο.

Πολύ γρήγορο κομμάτι

Ο Αλκαράζ είχε χάσει τον εναρκτήριο αγώνα του σε τρία σετ από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, αλλά μια νίκη επί του Αντρέι Ρούμπλεφ τον κράτησε στον ορίζοντα των ημιτελικών. Πλέον το έχει πετύχει, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση ικανοποιημένος από τις συνθήκες παιχνιδιού στο Τορίνο. Μετά την πρώτη του μονομαχία ήδη παραπονέθηκε για την πίστα, η οποία κατά τη γνώμη του είναι πολύ γρήγορη.

Ο νικητής του Wimbledon θα συμμετάσχει για πρώτη φορά φέτος στους τελικούς του ATP, το ανεπίσημο Παγκόσμιο Κύπελλο για τους οκτώ καλύτερους τενίστες στον κόσμο. Πέρυσι αποχώρησε από το τουρνουά του τέλους της χρονιάς την τελευταία στιγμή λόγω τραυματισμού στην κοιλιά.

Ο Ισπανός είχε να αντιμετωπίσει και τραυματισμούς πριν την έναρξη αυτής της έκδοσης. Πρόσφατα ήταν αμφίβολο αν θα τελείωνε καν το τουρνουά τένις, γιατί πάλευε με τραυματισμό στην πλάτη και στο πόδι.