Ο βασιλιάς του τάι μπρέικ της ελληνικής πίστας στο Ahoy: “It’s kill or be kill”

WeLoveSports.gr

Από το Australian Open, ο Tallon Fransepoor έχει παίξει δέκα σετ. Εννέα οδήγησαν σε τάι μπρέικ και κατάφερε να κερδίσει οκτώ από αυτά. Όλα για το δικό σας κοινό. Πρώτα στο Davis Cup και αυτή την εβδομάδα στο ABN Amro Open, όπου θα παίξει τους προημιτελικούς απόψε.

Ως εκ τούτου, ο Greek Spoor αποδεικνύεται ένας πραγματικός βασιλιάς των τάι μπρέικ. Την Πέμπτη πήρε τον κόσμο στο Ρότερνταμ στους πάγκους κερδίζοντας τον Hubert Hurkacz, το νούμερο 8 στον κόσμο, με 6-7 (5), 7-6 (5), 7-6 (4).

“Πώς βιώνω ένα τέτοιο τάι μπρέικ; Είναι να σκοτωθείς ή να σκοτωθείς”, είπε ο Greek Spoor ωμά σε συνέντευξη Τύπου στο Ahoy. «Πρέπει πραγματικά να το πετύχεις, να πάρεις τους βαθμούς μόνος σου».

Υπηρεσιακό πυροβόλο

«Πάρε μόνος σου τους πόντους», ή επιθετικό τένις. Ο Greek Spoor κατάφερε να πετύχει τα δύο τελευταία τάι μπρέικ. Το νούμερο 30 του κόσμου κέρδισε έναν παίκτη της δεκάδας για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

“Μια πολύ ωραία, αν όχι η ωραιότερη νίκη της καριέρας μου. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα”, είπε ο Greekpoor.

Ενάντια στο πολωνικό υπηρεσιακό όπλο Hurkacz, ένα τάι μπρέικ – ειδικά σε κλειστό γήπεδο – είναι σχεδόν το μέγιστο δυνατό. Greekpoor: “Είναι ίσως ο καλύτερος διακομιστής στην περιοδεία του ATP. Κερδίζει τέσσερα στα πέντε παιχνίδια σερβίς πολύ εύκολα.”

“Γι’ αυτό επικεντρώθηκα κυρίως στο να κερδίσω τα δικά μου σερβίς παιχνίδια. Και μετά να περιμένω αυτές τις μία ή δύο ευκαιρίες στο τάι μπρέικ. Και μετά να το κάνω.”

Αυτή η προσέγγιση του χάρισε τη νίκη. «Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που μπορώ να πετύχω μια τέτοια νίκη εδώ μπροστά στο κοινό μου. Τα πράγματα ήταν λίγο δύσκολα στην αρχή της χρονιάς, αλλά το γεγονός ότι τα πράγματα βελτιώνονται τόσο γρήγορα μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση. “

Στα προημιτελικά, η Greek Spoor θα συναντήσει απόψε τον αριθμό 55 της παγκόσμιας κατάταξης: τον Emil Ruusuvuori. “Αυτός ο αγώνας δεν θα είναι πολύ διαφορετικός. Επίσης, σερβίρει πολύ καλά και παίζει επιθετικό τένις”, είπε ο Greekpoor για τον Φινλανδό.

“Θα πρέπει να δουλέψω, γιατί είναι καλός παίκτης εντός έδρας. Το πλάνο για το παιχνίδι μου θα είναι το ίδιο με τον Χούρκας.”

Και τότε νέα τάι μπρέικ είναι και πάλι πιθανά. Ο Έλληνας Spoor, που είναι πολύ εξωστρεφής στην πίστα, ανυπομονεί, ειδικά στο Ρότερνταμ απολαμβάνει αυτές τις συναρπαστικές στιγμές.

“Μου αρέσει να παίζω μπροστά στο κοινό μου. Από αυτή την άποψη, έχω έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από τον Botic van de Zandschulp. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό ή κακό, είναι επίσης ένας απίστευτα καλός παίκτης.”

Ενάντια στον αμαρτωλό;

Ο διευθυντής του τουρνουά Richard Krajicek εξέφρασε χθες την ελπίδα για έναν προημιτελικό μεταξύ του Greek Spoor και του Jannik Sinner, του νικητή του Australian Open. Τα πράγματα είναι ακόμη μακριά, προειδοποίησε η Greekspor. Θα αντιμετωπίσει ένα δύσκολο ματς με την Ruusuvuori.

“Για μένα, ο Sinner είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Έχει κερδίσει 24 από τους τελευταίους 26 αγώνες του”, είπε ο Greekpoor και στη συνέχεια κατέληξε γελώντας: “Ελπίζω λοιπόν για έναν διαφορετικό αντίπαλο στους ημιτελικούς .”