Ο Γιαμασίτα, επικεφαλής της ΚΟΕ, νοσηλεύεται με τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη, δεν έχει οριστεί ημερομηνία επιστροφής του

Η Ιαπωνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο πρόεδρός της Γιασουχίρο Γιαμασίτα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη και ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την επιστροφή του μετά από πτώση που είχε ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Ο 66χρονος Γιαμασίτα, χρυσός Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984 στην ανοικτή κατηγορία τζούντο ανδρών, τραυματίστηκε στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης την Κυριακή, πριν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλευτεί στο νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Γιασουχίρο Γιαμασίτα μιλάει σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο στις 13 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο αντιπρόεδρος Yuko Mitsuya, πρώην παίκτης του βόλεϊ, θα τον αντικαταστήσει στην απουσία του.

Ο Γιαμασίτα ανέλαβε πρόεδρος της ΚΟΕ τον Ιούνιο του 2019 και επανεξελέγη για τρίτη θητεία τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Yamashita, επίσης μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, παραιτήθηκε από το ρόλο του ως πρόεδρος της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Τζούντο τον ίδιο μήνα, αναφέροντας την κόπωση ως έναν από τους λόγους για την απόφασή του.