Ο Γκάουφ πέτυχε την τελική νίκη στο Όκλαντ, ο Ριμπακίνα πολύ δυνατός για τη Σαμπαλένκα στο Μπρίσμπεϊν

WeLoveSports.gr

Οι τενίστριες Coco Gauff και Jelena Rybakina έδειξαν μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Australian Open ότι είναι έτοιμοι για το πρώτο grand slam της νέας χρονιάς. Όπως και πέρυσι, ο Gauff κέρδισε το τουρνουά WTA στο Ώκλαντ. Ο Rybakina κέρδισε λόγω ανωτέρας βίας στο τουρνουά WTA στο Μπρίσμπεϊν.

Ο Γκάουφ ήταν πολύ δυνατός για την Τζελίνα Σβιτόλινα στον συναρπαστικό τελικό με 6-7 (4), 6-3, 6-3. Η νικήτρια του US Open έχασε τη μοναδική προηγούμενη συνάντηση της με τη Svitolina στο Australian Open πριν από τρία χρόνια και τώρα πέρασε δύσκολα και στη Νέα Ζηλανδία.

Ο Αμερικανός άφησε αχρησιμοποίητα τρία σετ στο πρώτο σετ στο 5-3 και στη συνέχεια είχε μια κακή φάση. Στο 5-3 στο δεύτερο σετ, ο Γκάουφ έχασε ξανά δύο σετ πόιντ, αλλά το τρίτο ήταν επί τόπου. Στο σετ τρία, η Gauff έσπασε τη μαθήτρια του προπονητή Raemon Sluiter με 4-3, μετά από την οποία χρησιμοποίησε τον πρώτο της αγώνα πόιντ λίγες στιγμές αργότερα.

Η Sabalenka ευχαριστεί τον Rybakina για τρία παιχνίδια

Η Jelena Rybakina, νούμερο τέσσερα στον κόσμο, νίκησε τη δεύτερη Aryna Sabalenka με 6-0, 6-3 στον τελικό του Brisbane. Πέρυσι, η Sabalenka κέρδισε τη Rybakina στον τελικό του Australian Open, αλλά αυτή τη φορά δεν είχε καμία ευκαιρία.

Έκανε δώδεκα αχρείαστα λάθη στο πρώτο σετ, ενώ η Καζακστάν έφτασε σε μεγάλο επίπεδο. Στο δεύτερο σετ, η Rybakina επεκτάθηκε γρήγορα σε 4-1, μετά την οποία εξασφάλισε τον έκτο τίτλο της WTA. «Θέλω να ευχαριστήσω τη Jelena που με άφησε να κερδίσω τρία παιχνίδια, κάτι που το έκανε να νιώθω λίγο σαν αγώνας», είπε η Sabalenka.

37ος τίτλος Roger

Το τουρνουά διπλών στο Μπρίσμπεϊν ήταν θήραμα για τον Ζαν Ζιλιέν Ροζέρ. Ο Ρότζερ και ο Βρετανός σύντροφός του στο διπλό, Λόιντ Γκλάσπουλ, επέζησαν από δύο ματς στο σούπερ τάι μπρέικ απέναντι στο γερμανικό δίδυμο Kevin Krawietz/Tim Pütz, 7-6,5-7,12-10. Για τον Roger είναι ο 37ος τίτλος του ATP.