Ο δέκα φορές νικητής Τζόκοβιτς παλεύει να φτάσει στον δεύτερο γύρο στη Μελβούρνη

WeLoveSports.gr

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεκίνησε το κυνήγι του για τον ενδέκατο τίτλο του στο Australian Open με μια δύσκολη νίκη. Ο 36χρονος Σέρβος είχε γεμάτα τα χέρια απέναντι στον 18χρονο πρωτοεμφανιζόμενο στο Grand Slam Ντίνο Πρίζμιτς από την Κροατία στον πρώτο γύρο στη Μελβούρνη: 6-2, 6-7 (5), 6-3, 6-4.

Ο Τζόκοβιτς είχε ένα σχεδόν αξεπέραστο 2023 με τρεις τίτλους Grand Slam και έναν τελικό του Wimbledon. Ωστόσο, ο πάντα φιλόδοξος Σέρβος ελπίζει να το ξεπεράσει το 2024, με ίσως τέσσερις τίτλους Grand Slam και χρυσό Ολυμπιακό. Αυτό ακούγεται σαν αδύνατο έργο εκ των προτέρων, αλλά ο Τζόκοβιτς δεν πτοείται από καμία πρόκληση.

Ο 24 φορές πρωταθλητής Grand Slam δεν κρύβει την επιθυμία του να καταρρίψει όλο και περισσότερα ρεκόρ τένις. «Αυτό είναι κάτι που με κρατά πολύ παρακινημένο», είπε αυτό το Σαββατοκύριακο ενόψει της έναρξης του Australian Open.

Μέτριο επίπεδο

Ωστόσο, το επίπεδο του Τζόκοβιτς θα πρέπει να ανέβει αν θέλει να κάνει άλλη μια προσπάθεια για τον τίτλο. Έπαιξε ατημέλητα, ειδικά στο δεύτερο και το τρίτο σετ (36 περιττά λάθη σε αυτά τα δύο σετ), αν και αυτό ήταν και το πλεονέκτημα του ασυγκράτητου Prizmic. Ο προκριματικός είναι ο νούμερο 178 στον κόσμο και κέρδισε το τουρνουά junior Roland Garros το 2023.

Ο Τζόκοβιτς χρειάστηκε να δουλέψει στο τρίτο σετ όταν έσπασε σε σετ με 1-1 και ο Πρίζμιτς προηγήθηκε βάναυσα με 3-2. Ο Σέρβος άρχισε να τσακώνεται και αμέσως έσπασε τον νεαρό Κροάτη. Από εκείνη τη στιγμή, η ενέργεια του Prizmic εξαντλήθηκε όλο και περισσότερο.

Ο Τζόκοβιτς έπρεπε να επιτρέψει στον Πρίζμιτς να επιστρέψει από το 4-1 στο 4-3 στο τέταρτο σετ, αλλά ξεπέρασε τη δύσκολη νίκη μετά από έναν αγώνα τεσσάρων ωρών χρησιμοποιώντας το έκτο match point του.

“Ο Ντίνο αξίζει όλα τα κομπλιμέντα. Έπαιξε τόσο ώριμα για κάποιον που δεν έχει βρεθεί ποτέ σε αυτή τη σκηνή. Θα ακούσουμε πολλά από αυτόν”, είπε ο Τζόκοβιτς τον αντίπαλό του για την απόδοσή του.

Ο Ρούμπλεφ δραπετεύει

Ο πέμπτος Andrej Rublev γλίτωσε αλώβητος απέναντι στον Βραζιλιάνο Thiago Seyboth Wild. Ο Ρώσος έχασε τέσσερα ματς πόντους, αλλά κράτησε την ψυχραιμία του και κέρδισε στο τάι μπρέικ του αγώνα μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες μάχης: 7-5, 6-4, 3-6, 4-6, 7-6 (10-6).

Στο πέμπτο σετ, ο Ρούμπλεφ έλαβε όχι λιγότερα από επτά break points (τέσσερα από τα οποία ήταν match points στο 6-5), αλλά ο Seyboth Wild, ο οποίος νίκησε τον Daniil Medvedev σε πέντε σετ στο Roland Garros το 2023, κράτησε. Ο Ρούμπλεφ έμεινε πίσω με 4-1 στο τάι μπρέικ του αγώνα, αλλά παρέμεινε ψύχραιμος και χρησιμοποίησε το πέμπτο του ματς πόιντ με άσο.