Ο ελληνικός στίβος ανοίγει το Wimbledon απέναντι στον Ούγγρο βετεράνο, ο Brouwer ισοφαρίζει τον Zverev

Μικτά αποτελέσματα έφερε η κλήρωση για τον πρώτο γύρο του Wimbledon για τους Ολλανδούς τενίστες. Ο ελληνικός στίβος Tallon, που βρίσκεται στην 28η θέση στο αγγλικό χόρτο, ανοίγει το τουρνουά grand slam στο Λονδίνο απέναντι στον Ούγγρο βετεράνο Márton Fucsovics.

Ο 26χρονος ελληνικός στίβος, ο οποίος αποκλείστηκε από τον Carlos Alcaraz στον δεύτερο γύρο στο Wimbledon πέρυσι, έχασε τη μοναδική προηγούμενη αναμέτρησή του με τον 31χρονο Fucsovics (ATP-66) στο ABN Amro Open στο Ρότερνταμ το 2022. .

Πιθανή συνάντηση με τον Ρώσο Daniil Medvedev πλανάται για τον ελληνικό στίβο στον τρίτο γύρο.

Ο Botic van de Zandsculp τράβηξε τον Κινέζο Zhang Zhizhen, τον αριθμό 54 στον κόσμο. Θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο. Αναζητώντας αυτοπεποίθηση, ο Van de Zandschulp έφτασε στον τέταρτο γύρο το 2022 και έχασε από τον Rafael Nadal, ο οποίος απουσιάζει φέτος λόγω τραυματισμών.

Ο προκριματικός Gijs Brouwer αντιμετωπίζει έναν διάσημο παίκτη. Ο πρωτοεμφανιζόμενος του Γουίμπλεντον θα παίξει με τον δέκατο ένατο σπόρο Alexander Zverev για πρώτη φορά στον πρώτο γύρο. Ο Γερμανός δεν πέρασε ποτέ τον τέταρτο γύρο στις έξι προηγούμενες συμμετοχές του στο Wimbledon.

Ο κάτοχος του τίτλου Νόβακ Τζόκοβιτς, δεύτερος, θα παίξει με τον Αργεντινό Πέδρο Κάσιν. Ο Seedhead Alcaraz συναντά τον Γάλλο Jérémy Chardy.

Τα βλέμματα τραβάει και στον πρώτο γύρο η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά (5) με τον Ντόμινικ Τιμ. Ο νικητής μπορεί να αντιμετωπίσει τον Andy Murray. Ο Βρετανός θα παίξει με τον παίκτη μπαλαντέρ Ράιαν Πένιστον στον πρώτο γύρο.

Ο Swiatek ελπίζει για μια σέσουλα

Δεν υπάρχει καμία ολλανδική συνεισφορά στο κύριο πρόγραμμα για τις γυναίκες. Οι Arantxa Rus, Arianne Hartono, Lesley Pattinama-Kerkhove και Bibiane Schoofs δεν πέρασαν τα προσόντα.

Η πρώτη νικητής Iga Swiatek, η ολοκαίνουργια νικήτρια του Roland Garros, ξεκινά το τουρνουά της απέναντι στον Lin Zhu, τον αριθμό 33 στον κόσμο από την Κίνα.

Ο τέταρτος γύρος το 2021 είναι το καλύτερο αποτέλεσμα του Swiatek στο Wimbledon. Ο Πολωνός έφτασε στα ημιτελικά τουλάχιστον μία φορά στα άλλα τρία γκραν σλαμ τουρνουά.

Η υπεράσπιση πρωταθλήτρια Jelena Rybakina, η νούμερο τρία στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο την Αμερικανίδα Shelby Rogers. Η Aryna Sabalenka από τη Λευκορωσία, η νούμερο δύο στον κόσμο, συναντά την Panna Udvardy από την Ουγγαρία.

Η Σαμπαλένκα έλειπε στο Wimbledon το 2022 επειδή δεν επετράπη να συμμετάσχουν τενίστες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Έφτασε στους ημιτελικούς στο Λονδίνο το 2021.

Ωραία αφίσα

Η αντιπαράθεση μεταξύ της Jelina Svitolina, μαθήτριας του προπονητή Raemon Sluiter, και της Venus Williams, που και οι δύο συμμετέχουν βάσει μπαλαντέρ, είναι μια ωραία αφίσα στον πρώτο γύρο.