Ο ελληνικός στίβος επανήλθε μετά από μια οδυνηρή ήττα την περασμένη εβδομάδα με νίκη στη Βασιλεία

WeLoveSports.gr

Μετά από μια οδυνηρή ήττα στη Σουηδία την περασμένη εβδομάδα, ο Tallon Greekpoor ανέκαμψε στον πρώτο γύρο του τουρνουά ATP της Βασιλείας. Ο Ολλανδός νούμερο 25 στον κόσμο νίκησε τον Βραζιλιάνο Τιάγκο Σέιμποθ Γουάιλντ σε τρία σετ: 7-6 (4), 2-6, 6-3.

Στον δεύτερο γύρο, η Greek Spoor θα παίξει με τον Αυστραλό Alex De Minaur (νούμερο δεκατρείς στον κόσμο) ή τον Αργεντινό Diego Schwartzman.

Τη Δευτέρα, ο Botic van de Zandschulp νίκησε τον Roberto Bautista Agut στον πρώτο γύρο στην Ελβετία. Θα παίξει στον δεύτερο γύρο με τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Καναδού Felix Auger-Aliassime (ATP-19) και του Ελβετού Leandro Riedi.

Πρόοδος αγώνα

Ο Greekpoor, υπό το άγρυπνο βλέμμα του συντρόφου του στο διπλό, Robin Haase, δεν είχε ούτε μια ευκαιρία μπρέικ απέναντι στον Seyboth Wild στο πρώτο σετ. Ο ίδιος απέκλεισε έξι ευκαιρίες μπρέικ από τον Βραζιλιάνο. Μόνο στο τάι μπρέικ η Greekspor κατάφερε να κερδίσει κάποια απόσταση. Ένα μίνι μπρέικ σε 3-1 οδήγησε στη νίκη του σετ.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Βραζιλιάνος στο πρώτο σετ, το πέτυχε στο δεύτερο σετ: σπάζοντας την ελληνική πίστα. Στο τρίτο παιχνίδι ήταν ήδη ένα χτύπημα (1-3) και ο Seybouth Wild βρόντηξε. Μετά από αυτό το break, ο Greekpoor πήρε μόνο έξι πόντους στο σετ δύο και έτσι έφτασε στο τρίτο σετ.

Ο Greekpoor ξεκίνησε ξανά απότομα και δεν έδωσε ευκαιρία στον Seyboth Wild. Μια πρόωρη ανάπαυλα έβαλε τον ελληνικό στίβο στο 3-0 και η αντίσταση του Βραζιλιάνου έσπασε.