Ο ελληνικός στίβος επιβιώνει από τα ματς και τελειώνει στο Ρότερνταμ, πέφτει η αυλαία για τον Ντε Γιονγκ

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Σε ένα αληθινό θρίλερ, ο Mozespoor εξακολουθεί να βγάζει τη νίκη

Ο Tallon Greekpoor (ATP-29) έφτασε στον δεύτερο γύρο του ABN Amro Open Rotterdam. Μετά από μια αληθινή μάχη του τένις, στην οποία ο Έλληνας Σπούρ παραχώρησε δύο ματς πόιντ, νίκησε τον Ιταλό Λορέντζο Μουσέτι με 3-6, 7-6 (9-7) και 7-6 (7-3).

Ο Greekpoor βρήκε μια δύσκολη βραδιά και ως εκ τούτου έμεινε ικανοποιημένος με τη νίκη: “Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου που πέτυχα αυτόν τον αγώνα. Το να κερδίσεις έναν τέτοιο αγώνα αυτές τις μέρες σημαίνει πολλά για μένα. Αυτό είναι σημαντικό, ειδικά αν θέλεις να πας πάνω.”

Ο Jesper de Jong, που παραδέχτηκε με μπαλαντέρ, έχασε από τον Καναδό Milos Raonic σε δύο σετ νωρίτερα την ίδια μέρα.

Μουσέτι δυνατός

Στο πρώτο σετ ο Musetti (ATP-26) ήταν ο καλύτερος παίκτης. Στο τέταρτο game έσπασε το σερβίς του Indische Spoor, ημιτελικού στο Ρότερνταμ πέρυσι.

Με προβάδισμα 5-2, ο 21χρονος Ιταλός πήρε σετ πόντους στο σερβίς του Greekpoor, το οποίο ο 27χρονος Ολλανδός κατάφερε να καθαρίσει, αλλά ο Μουσέτι κέρδισε στη συνέχεια το σερβίς του και το σετ: 6-3.

Ο Μουσέτι ξεκίνησε δυνατά και στο δεύτερο σετ. Πήρε ήδη δύο break points στο δεύτερο σερβίς του Greekpoor, αλλά ο Ολλανδός έμεινε στο ματς και παρόλα αυτά έκανε το 2-1.

Οι απογοητεύσεις αυξήθηκαν σιγά σιγά στον Greekpoor, ο οποίος πέταξε τη ρακέτα του στο έκτο παιχνίδι. Στο ένατο παιχνίδι χτύπησε με μανία μια μπάλα στο πλήθος, κάτι που του χάρισε μια προειδοποίηση. Κέρδισε το παιχνίδι και πήγε στο 5-4.

Στη συνέχεια ο Greekpoor έπρεπε να αφήσει το σκορ να είναι 5-5 και μετά πέταξε ξανά τη ρακέτα του. Ο άνθρωπος από το Nieuw-Vennep δεν κατάφερε να πάρει break points, πόσο μάλλον να σπάσει τον Musetti.

Όμως με προβάδισμα 6-5, ο Ολλανδός είχε τελικά την πρώτη του ευκαιρία για break. Ήταν αμέσως set point, αλλά μετά από ένα καλό ράλι, ο Greek Spoor χτύπησε τη μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια, ένα τάι μπρέικ έπρεπε να κρίνει το ματς. Αυτό πήγε στον Ολλανδό με 9-7.

Proud Greek Spoor: «Ο διαγωνισμός θα είχε τελειώσει πολύ διαφορετικά σε διαφορετική τοποθεσία»

Στο τρίτο σετ ήταν και πάλι η σειρά του Musetti. Ο Ιταλός είχε αμέσως δύο ευκαιρίες να σπάσει τον Ολλανδό στο πρώτο σερβίς game του Greekpoor. Δεν τα κατάφερε όμως χτυπώντας μια όχι πολύ δύσκολη μπάλα και πλέον ο Ιταλός εκνευρίστηκε. Ωστόσο, κατάφερε να κάνει ένα διάλειμμα.

Ο Ιταλός έκανε τελικά το 4-1. Στο 4-2, ο Greek Spoor κατάφερε να σπάσει τον Musetti και έτσι να αντεπιτεθεί στο ματς.

Πόντοι αγώνα

Μετά πήγε στο σερβίς, αλλά στο 6-5 τα πράγματα απειλούσαν να πάνε στραβά. Ο Μουσέτι πέτυχε μια εξαιρετική επιστροφή που του χάρισε δύο πόντους αγώνα. Ο Greekpoor ακύρωσε και τα δύο, πήρε το σερβίς του και ανάγκασε το τάι μπρέικ.

Το γεγονός ότι ο Ολλανδός κατάφερε να αντεπιτεθεί οφειλόταν και στο κοινό. “Υπάρχει πίεση όταν παίζεις στην Ολλανδία. Από την άλλη, το απολαμβάνω. Νομίζω ότι αυτός ο αγώνας θα είχε τελειώσει πολύ διαφορετικά σε διαφορετική τοποθεσία.”

Στο τάι μπρέικ, ο Έλληνας Σπούρ έσπασε αμέσως τον Ιταλό και αυτός διατήρησε πειστικά το σερβίς του. Στο 5-2, ο Greek Spoor κατάφερε να σπάσει ξανά το σερβίς του Musetti, δηλαδή τέσσερα match points για τον Ολλανδό. Έχασε το πρώτο, αλλά μετά ήταν ακόμα επιτυχία.

Η αυλαία πέφτει για τον Ντε Γιονγκ

Ο Jesper de Jong (ATP-141) παραδέχτηκε ότι έχασε με μπαλαντέρ στον πρώτο γύρο από τον Milos Raonic (ATP-309). Ο Ντε Γιονγκ μπόρεσε να συμβαδίσει με τον ψηλό Ράονιτς, αλλά έπεσε ελάχιστα σε κρίσιμες στιγμές: 7-6 (5), 6-4.

Ο Jesper de Jong δεν τα κατάφερε στο ντεμπούτο του στο Ahoy

Ο Ράονιτς, ο 33χρονος Καναδός γεννημένος στο Μαυροβούνιο, έπαιζε ακόμα στην παγκόσμια κορυφή πριν από μια δεκαετία. Για παράδειγμα, ήταν χαμένος φιναλίστ στο Wimbledon το 2016 και ήταν επίσης νούμερο τρία στον κόσμο.

“Ήταν πολύ δύσκολο να παίξω απέναντί ​​του. Φυσικά, τώρα είμαι απογοητευμένος για την ήττα. Αλλά είναι υπέροχο να παίζω στο Αχόι τώρα”, δήλωσε στη συνέχεια ο Ντε Γιονγκ.

Ο Ντε Γιονγκ κράτησε καλά στο πρώτο σετ και ανάγκασε το τάι μπρέικ. Έπρεπε να επιτρέψει ένα μίνι-μπρέικ στο 3-3. Αυτό ήταν κακή τύχη για τον Ντε Γιονγκ, γιατί η μπάλα του Καναδού πέρασε από τα δίχτυα, δίνοντας τον πόντο στον Ράονιτς.

Στο 5-3 ο Ντε Γιονγκ κατάφερε να ανακτήσει πόντο σερβίς: 5-4. Ο Ολλανδός επέστρεψε επίσης στο 5-5, αλλά στη συνέχεια χτύπησε διπλό σφάλμα στο δικό του σερβίς. Στη συνέχεια, ο ύψους 1,93 μέτρων Ράονιτς σέρβιρε σταθερά το πρώτο σετ.

«Μη με βοηθάς περισσότερο»

Ο Ντε Γιονγκ έδειξε στη συνέχεια ότι το διπλό σφάλμα ήταν πιθανότατα λόγω έντασης. Αλλά ο ομιλητής του γηπέδου δεν έδειξε κανένα έλεος. Ανέφερε το κρίσιμο διπλό σφάλμα του Ντε Γιονγκ από το τάι μπρέικ ξανά στην αρχή του δεύτερου σετ. «Αυτό το διπλό σφάλμα συγκεκριμένα θα παραμείνει», είπε.

Απογοητευμένος ο Jesper de Jong: «Χαίρομαι που μου επέτρεψαν να παίξω εδώ»

Ο ομιλητής του γηπέδου έκανε την ασυνήθιστη δήλωση του περνώντας τα στατιστικά του πρώτου σετ. Το είχε ακούσει και ο Ντε Γιονγκ. «Νομίζω ότι ήταν λίγο άπειρος, αλλά δεν είναι ό,τι πιο ωραίο να το λέμε», είπε ο De Jong. «Δεν με βοήθησε πραγματικά στο παιχνίδι».

Και οι δύο παίκτες είχαν ισοπαλία και στο δεύτερο σετ. Ο Ντε Γιονγκ δέχθηκε break point στο 3-3 και ξανά στο 4-4. Ο Ράονιτς πήρε εκείνο το δεύτερο break point και έκανε break σε μια κρίσιμη στιγμή.

Ο τρίτος και τελευταίος Ολλανδός στο κύριο τουρνουά είναι ο Botic van de Zandschulp. Παίζει με τον Jannik Sinner στον πρώτο γύρο. Αυτός ο αγώνας είναι Τετάρτη.