Ο ελληνικός στίβος υποκλίνεται στον Ρούμπλεφ και εγκλωβίζεται στο προημιτελικό τουρνουά χόρτου Halle

Ο ελληνικός στίβος Tallon αποκλείστηκε στα προημιτελικά του τουρνουά ATP στο Halle από τον Ρώσο Andrej Roeblev (ATP-7). Ο ελληνικός στίβος ξεκίνησε άριστα τον αγώνα, αλλά ο Ρούμπλεφ ίσιωσε και κέρδισε: 6-3, 3-6, 4-6.

Με την ήττα η προέλαση του ελληνικού στίβου στο χορτάρι έχει σταματήσει. Ο Ολλανδός νούμερο 29 στον κόσμο κέρδισε το τουρνουά Rosmalen την περασμένη εβδομάδα και επίσης έκανε εντύπωση στο Halle. Την Πέμπτη, ο ελληνικός στίβος κέρδισε τον υπερασπιστή του πρωταθλητή του τουρνουά στο Halle, το Pool Hubert Hurkacz.

Στο πρώτο σετ κόντρα στον Ρούμπλεφ, ο ελληνικός στίβος συνέχισε την καλή του φόρμα. Με πειστικό επιθετικό παιχνίδι και δυνατά σερβίς παιχνίδια, δυσκόλεψε τον Ρώσο αντίπαλό του. Στο 2-3 έσπασε τον Ρούμπλεφ και στη συνέχεια γύρισε γρήγορα σε νίκη σετ.

Ο Ρούμπλεφ αντεπιτίθεται

Ο Ρούμπλεφ ίσιωσε την πλάτη του στο δεύτερο σετ. Ήταν πιο συνεπής και ήταν λιγότερο εύκολο να απωθηθεί από την ελληνική πίστα. Του έδωσε ρεπό στο 2-3, το οποίο δεν έδωσε.

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ έφυγε το καλύτερο της ελληνικής πίστας. Ο Ρούμπλεφ τον έσπασε δύο φορές. Στο 2-5, ο ελληνικός στίβος πάλεψε για την τελευταία του ευκαιρία και έσπασε τον Ρούμπλεφ. Ο ελληνικός στίβος καθάρισε επίσης τέσσερα ματς πόντους, αλλά έπρεπε να υποκύψει στο 5-4.

Η προετοιμασία του ελληνικού στίβου για το Wimbledon ολοκληρώθηκε. Υπέγραψε για το τουρνουά χόρτου στη Μαγιόρκα. Το Wimbledon ξεκινά τη Δευτέρα 3 Ιουλίου.