Ο επιχειρηματικός κόσμος: Οι Άγγελοι κρατούν τον Οχτάνι και προκρίνονται στα πλέι οφ: ρεπορτάζ

Οι Los Angeles Angels αποφάσισαν να μην ανταλλάξουν τον Shohei Ohtani, ανέφερε το Sports Illustrated την Τετάρτη, και έκαναν ένα μικρό βήμα για να βάλουν τον σούπερ σταρ τους στα πρώτα του playoffs του MLB με την απόκτηση δύο πίτσερ.

Ο Οχτάνι έχει μιλήσει ανοιχτά για την απογοήτευσή του που δεν έφτασε στην postseason στις πέντε πρώτες του σεζόν στο MLB, και αναμένεται να προσελκύσει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του μπέιζμπολ όταν γίνει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν.

Ο Shohei Ohtani των Los Angeles Angels φεύγει από το Comerica Park του Ντιτρόιτ στις 26 Ιουλίου 2023, μετά την αναβολή του αγώνα μπέιζμπολ με τους Detroit Tigers λόγω κακοκαιρίας ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Οχτάνι, ο νεοσύλλεκτος της χρονιάς της Αμερικανικής Λίγκας το 2018 και MVP του 2021, είναι το μεγάλο φαβορί για το φετινό βραβείο του MVP της Αμερικανικής Λίγκας.

Είναι πρώτος στο MLB με 36 home runs, επτά triple, μέσο όρο χτυπήματος 0,668 και OPS (on-base-percentage-plus-strikeout) 1,066, ενώ είναι πρώτος στο AL με 62 walks. Επιπλέον, ο Ohtani είναι ο καλύτερος pitcher των Angels, με ρεκόρ 8-5, ERA 3,71 και 148 strikeouts σε 111-2/3 innings.

Η ανταλλαγή του Οχτάνι ήταν πάντα δύσκολη. Η ομάδα που επιθυμεί να τον αποκτήσει πριν από τη λήξη της προθεσμίας του MLB την 1η Αυγούστου αναμένει ότι θα πρέπει να αποχωριστεί πολλά νεαρά ταλέντα σε αντάλλαγμα για μερικούς μήνες του Οχτάνι πριν αυτός φτάσει στην ελεύθερη αγορά στο τέλος της σεζόν.

Αντ’ αυτού, οι Άγγελοι επέλεξαν να αποδυναμώσουν τη δική τους δεξαμενή νεαρών ταλέντων στέλνοντας τον catcher Edgar Quero και τον αριστερόχειρα Ky Bush στους Chicago White Sox με αντάλλαγμα τον αρχικό pitcher Lucas Giolito και τον reliever Reynaldo Lopez.

Ο Giolito, ο οποίος θα είναι επίσης ελεύθερος φέτος, είναι 6-6 με 3,79 ERA τη φετινή σεζόν. Ο Lopez έχει εμφανιστεί σε 43 παιχνίδια φέτος για τους Sox με ανάμεικτα αποτελέσματα.

Οι Angels, των οποίων το παιχνίδι της Τετάρτης με τους Detroit Tigers αναβλήθηκε, μπαίνουν την Πέμπτη στην τρίτη θέση της AL West, επτά παιχνίδια πίσω από τους Texas Rangers, και στην έκτη θέση στην κούρσα των wild-cards του πρωταθλήματος, τέσσερα παιχνίδια πίσω από την τρίτη και τελευταία wild-card θέση.